Samsun'da sezona ‘Vira Bismillah’ diyerek başlayan balıkçılar, palamut bolluğunun ardından çinekop bolluğuyla karşılaştı. Karadeniz’de palamudun ardından balıkçıların yüzü çinekop balığıyla gülüyor. Palamut yavaş yavaş tezgahlardaki yerini kaybederken, sezonun yeni yıldızı çinekop, kapış kapış satılıyor.

"BOLLUK YAŞANIYOR"

Samsun'da balıkçılık yapan Ahmet Yörüksaz, sezon başından itibaren tonlarca avlanan palamut sezonunun sona ermesiyle birlikte hamsi ve çinekop tezgahlarda yerini aldığını belirtti. Vatandaşlar hamsi yerine çinekopa daha çok ilgi gösterdiğini ve uzun yıllar sonra ilk defa çinekopta bolluk yaşandığını dile getirdi. Balıkçılar, hamsinin kilosunun 50, çinekopun fiyatının 60, palamutun tanesinin ise 40 liradan satıldığını belirtti.   

"BALIKÇILAR MUTLU"

Balıkçı Ahmet Yörüksaz, vatandaşların hamsiyi tercih etmesini beklerken çinekopa daha fazla ilgi gösterdiğini belirterek, "Vatandaşlar fiyatlardan çok memnun. Palamut fırtınası geçti şimdi ise çinekop ve hamsi tezgahlarda yerini aldı. Normalde arayıpta bulamadığımız çinekop bu sene bol miktarda satışa sunuluyor. 5-6 senedir bu kadar bol çıkmıyordu. Beklenenin aksine vatandaşlar çinekopa daha çok ilgi gösteriyor. Elbette hamsi de alınıyor fakat bir kaç gündür çinekop daha revaçta" dedi.


Kanal S mikrofonlarına balık fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan vatandaşlar ise şunları söyledi:

TAZE ÇİNEKOP BİR BAŞKA

Gökhan ATEŞ: Çinekop almayı düşünüyorum. Palamutun fazla çıkması sebebiyle hamsinin fiyatını yüksek tutuyor olabilirler. Halk dilinde bu söyleniyor ama ne kadar doğru bilemiyorum. Hamsiyi de severiz ama taze taze çinekopun tadı bir başka oluyor.

"FİYATLAR UYGUN"

Nihat ZALOĞLU:  Çinekopu hamsiye göre daha çok sevdiğimizden onu tercih ettim. Yeni çıkmasına rağmen hamsi ve çinekoğun fiyatları uygun.

"BOL BOL BALIK GÖRDÜK"

Mustafa SARISOY: Elbette ki hamsi çinekopun yerini alamaz. Fiyatlar da kırmızı ete göre gayet uygun. Bu sene tahminimizden daha çok balık gördük. Tezgahlarda şenlendi.

"FİYATLAR DÜŞEBİLİR"

İlkay AYDIN: Herkes çinekop almayı tercih ediyor ama ben hamsi alacağım. Hamsinin bir kilosu 50 lira. Diğer balıklara göre bence uygun. Yeni çıkmasının da etkisi var. İlerleyen günlerde 30 liraya kadar düşer sanırım. 

Haber Kaynak: Zeynep BARUTCU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.