İLK YANGIN HATAY'DA ÇIKTI

Hatay'daki yangında alçak PKK propagandası! Hatay yangını son durum ne?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin "ciddi kasıt şüpheleri var" dediği Hatay'daki yangınla ilgili birbiri ardına son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Bakanın Hatay yangınında son duruma ilişkin verdiği bilgiye göre yangın kontrol altına alınırken eli kanlı terör örgütü PKK'nın Hatay'da ağaçları ve canlıları yakan yangını örgüt propagandasına dönüştürdüğü ve sevinç naraları attığı görüldü.

Hatay'da başlayan ve Türkiye'nin canını yakan yangınlarla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay'da dün başlayan ve 3 ilçeye sıçrayan orman yangınlarının tam olarak kontrol altına alındığını açıkladı. Bakan Pakdemirli, bölgede yaptığı incelemelerin ardından yaptığı son açıklamada "Hatay'da yangınla ilgili son durum kontrolümüz altındadır" dedi. Bunun yanısıra hedeflerini masum siviller, bu ülkenin toprakları, ağaçlar, canlılar olarak seçen eli kanlı terör örgütü de Hatay yangınını hem üstlendi hem de bunun üzerinden sevinç çığlıkları atarak bir propagandaya dönüştürdü.

İşte Hatay'daki yangınla ilgili son durum ve hain terör örgütünün aciz propagandasına ilişkin belgeler;

Bugün 15 yangın çıktığını belirten Pakdemirli, "Bugün toplamda 15 yangınımız, 9'u orman yangını 6'sı kırsal yangın olmak kaydıyla birçoğunda kontrol sağlanmış oldu. Şu an itibarıyla 3 yangından bahsedeceğim. Bu 3 yangın haricindekilerin hepsinin kontrol altında olduğunu söylemek istiyorum. Hem İstanbul'da gün içerisinde çıkan yangın hem de Bergama'da gün içinde çıkan yangınlarımız özelikli yangınlar, bunlar kontrol altına alındı." ifadesini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ

Hatay'da iki gündür söndürülemeyen yangınına içimiz kan ağlarken bir kötü haber de Kahramanmaraş'tan geldi. Andırın ilçesine bağlı Ayşepınarı mevkiinde çıkan orman yangınında soğutma çalışmaları sürerken, ilçeye bağlı Kuzgun Mahallesi'nde 4 ayrı noktada çıkan orman yangınına müdahale sürüyor.

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine bağlı Kuzgun Mahallesi'nde ormanlık alandan duman yükseldiğini gören köylüler, durumu hemen Orman İşletme Müdürlüğüne bildirdi. İhbar üzerine yangın yerine çevre il ve ilçelerden de çok sayıda arazöz ve orman yangını söndürme işçisi sevk edildi.

Kuzgun Mahallesi'nin kuzey tarafında bulunan ormanlık alandaki yangın sürerken, aynı anda yangın yeri yakınlarında bulunan 3 farkı noktada daha yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına 20 arazöz, 1 yangın söndürme uçağı ve iş makineleri müdahale ediyor. 4 farklı noktada devam eden orman yangınında şu ana kadar 10 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü öğrenildi. Öte yandan yangın bölgesine yakın köylerin camilerinden alevlerin ilerlediği yerdeki evlerin boşaltılması ve dikkatli olunmasına dair duyuru yapıldı.

Trabzon'daki yangın nedeniyle büyük korku ve panik yaşandı

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Akyazı Mahallesinde bulunan stadyumun karşı kısmında yer alan dik yamaçtaki boş arazide bilinmeyen bir nedenle gece saatlerinde yangın çıktı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine gelen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almak için çalışma başlattı. Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından 3 farklı noktada çıkan örtü yangını kontrol altına alınarak söndürüldü.

Ekiplerin soğutma çalışmaları sürürken yangının çıkış nedeni de araştırılıyor.