CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, emeklilere verilecek bayram ikramiyesi ile ilgili iktidardan destek beklediklerini belirterek, "Partimiz tarafından verilmiş kanun teklifine AK Parti ve MHP destek verirse, emeklilerimiz en azından ramazan ve kurban bayramlarında ufakta olsa bir nefes alabilecek" dedi.

TBMM BAŞKANLIĞI'NA KANUN TEKLİFİ

CHP, emeklilerin bayram ikramiyelerinin bin 100 TL'den asgari ücret seviyesine çıkartılmasını da içeren yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Emeklilere verilecek bayram ikramiyesi ile ilgili açıklama yapan Türkel, "Emeklilerin bayram ikramiyelerinin net asgari ücrete çıkarılsın kanun teklifi verdik. AK Parti’nin ve MHP’nin emekliye verdiği değeri samimiyetlerini hep birlikte göreceğiz. CHP Grup Başkanvekillerimiz tarafından verilen teklifin gerekçesinde, en düşük emekli aylığının 2 bin 500 TL'ye çıkarıldığı bir dönemde, bin 100 TL'lik bayram ikramiyesi, hiçbir vatandaşımızın yarasına merhem olmayacaktır. Partimiz tarafından verilmiş kanun teklifine AKP ve MHP destek verir ise emeklilerimiz en azından ramazan ve kurban bayramlarında ufakta olsa bir nefes alabilecek" dedi.

İKRAMİYELER ARTIRILMALI

"Mayıs 2018'de düzenleme yürürlüğe girdiğinde bin liralık bayram ikramiyesi ile 3 çeyrek altın alabilecek durumda olan emekli vatandaşımız, bugün maalesef 1100 TL'lik bayram ikramiyesiyle 1 çeyrek altın bile alamamaktadır" diyen Türkel sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kur korumalı mevduat ve döviz garantili projeler gibi uygulamalarla, zenginlere büyük transferlerin yapıldığı bir dönemde; artan enflasyon nedeniyle büyük bir sıkıntı yaşayan emeklilerin bayram ikramiyesinin bin 100 TL'de kalması, sosyal devlet ilkesinin açık ihlalidir. En düşük emekli aylığının 2 bin 500 TL'ye çıkarıldığı bir dönemde, bin 100 TL'lik bayram ikramiyesi, hiçbir vatandaşımızın yarasına merhem olmayacaktır. Bu sebeplerle emekli ikramiyelerindeki satın alma gücündeki düşüşü önleyebilmek, emeklilerimize bir nebze olsun nefes aldırabilmek amacıyla emeklilere dini bayramlarda verilen bayram ikramiyesinin artırılması gerekmektedir."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.