Kadını eşit birey olarak görmeyen ve yaşam haklarına sahip çıkmayan anlayış, toplumsal ve siyasal yaşama egemen oldukça şiddetin önlenemeyeceğini kaydeden CHP’li Neslihan Hancıoğlu “Şiddetle mücadelenin temeli. kadın düşmanı politikaları bertaraf etmektir” dedi.

MÜCADELE VURGUSU

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Haftası dolayısıyla TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma gerçekleştirdi. Şiddetin, kadını eşit birey olarak görmeyen ve yaşam haklarına sahip çıkmayan anlayıştan beslendiğinin altını çizen Hancıoğlu bu anlayışa karşı mücadele vurgusu yaptı.

"KARA TABLO DEĞİŞMEYECEK"

Hafta boyunca iktidar sözcülerinin kadına yönelik şiddetle etkin mücadele masalları anlatacağını söyleyen Hancıoğlu, şunları dile getirdi:

“Anlatılanlardan hiçbiri, iktidarın 20 yıldır, kadını ikincil gören, kadın düşmanı politikalardan beslendiği gerçeğini değiştirmeyecek.Türkiye’de her 10 kadından 4’ünün erkek şiddetine maruz kaldığı gerçeğini değiştirmeyecek. Boşanmış ve ayrı yaşayan kadınların yüzde 75'inin fiziksel şiddete maruz kaldığı gerçeği de değişmeyecek! Yani; kürsülerde atılan nutukların hiçbiri, bu yıl içinde öldürülen -Aile Bakanı’na göre 242, kadın kuruluşlarının tespitlerine göre 345- kadını geri getirmeyecek. Bu cinayetlerin, kadının sırf cinsiyetinden ötürü gerçekleştiği gerçeğini değiştirmeyecek. Kadınları eşit birey olarak görmeyen ve yaşam haklarına sahip çıkmayan anlayış toplumsal ve siyasal yaşama egemen olduğu müddetçe bu kara tablo değişmeyecek!”

"KADINLAR SESSİZ KALMAYACAK"

Kadın düşmanı politikalar bertaraf edilmeden kadına yönelik şiddetin önlenemeyeceğini vurgulayan CHP’li Hancıoğlu, iktidarın gerçek yüzünün İstanbul Sözleşmesi konusundaki tutumuyla gözler önüne serildiğini ifade etti. İstanbul Sözleşmesi’nin, kadına yönelik şiddete karşı hazırlanmış ve uluslararası bağlayıcılığı olan en kapsamlı hukuki metin olduğuna işaret eden Hancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kadınların, bu sözleşmeden hukuksuzca çekilme kararı veren bir iradeden; özgürlük adına, can güvenliği adına en küçük bir beklentisi kalmamıştır. Bir asır önce, birçok gelişmiş ülkeden bile önce bütün haklarını elde etmiş olan, Cumhuriyet’inin değerini bilen Türk kadını bu gerçeğin farkındadır ve gereğini de yapacaktır. Haklarını ve özgürlüklerini her geçen gün daha da tırpanlayan, kadını yok sayan bir anlayışa karşı sessiz kalmayacaktır.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.