CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Türkiye'de üretimin artmadığını belirterek, "Çiftçiyi mazot ve gübre fiyatları eziyor.  Ülkenin 19 yıldır yönetilemediğini görüyoruz" dedi. 
 
MAĞDUR EDİLDİLER

Üreticilerin yeterli destek göremediğini öne süren CHP'li Zeybek, "Çiftçi 18 yıldır yeterli destek alınamadığı gibi, 1 yıldır mazot, gübre fiyatlarının yüzde 350'ye yakın oranlarda artmasına rağmen 2021 yılında; buğdayda 2 bin 550TL taban fiyatın 2022 yılında 6 bin 50 TL açıklanarak yüzde, yüzlerle artışla fiyat verilmesi; üreticinin gider harcamaları karşısında ezilip daha çok mağdur edilerek, yarı aç olan çiftçi tam açlığa mahkum edilmiştir" dedi. 

ÜRETİM ARTMIYOR

Tarım makinalarının teknolojik olarak yenilenip, tohum verimlilikleri arttığı halde üretimin artmadığına değinen Zeybek, "1990 yılında Türkiye buğday üretimi 20 milyon tonlarda olmasına rağmen; 2022 yılında buğday üretiminin yine 20 milyon tonlarda olduğunu ve bir artışın yaşanmadığını görüyoruz. Ülkenin 19 yıldır iyi yönetilmediğinin, tarım ürünlerine destek olunmadığı, ithalata ağırlık verenler; ülkemiz tarımını ve ekonomisini batırdılar" diye konuştu. Zeybek ayrıca fındık üreticisinin de sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.