CHP Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Güneysu'dan, Eşitlik Çağrısı CHP Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Güneysu, 5 Aralık kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 87. yıl dönümü ile ilgili basın açıklamasını, kadın kolları il başkanları adına duyurdu

CHP Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Güneysu, 5 Aralık kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 87. yıl dönümü ile ilgili yapılan basın açıklamasında, eşitlik mücadelesi verildiğini belirterek "Atatürk önderliğinde bu devrimi yaşayan Türk kadını, aradan geçen 87 yıla rağmen, ilerlemek bir yana geri bırakılmaya çalışılmaktadır" dedi.

'ZORUNDA KALIYORUZ' Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde birçok gelişmiş ülkeden önce, 5 Aralık 1934 tarihinde kadınların seçme ve seçilme hakkının kazandığını hatırlatan Güneysu, "Biz kadınlar, bir yandan eşitlik mücadelesi verirken diğer yandan da yaşam hakkımızı savunmak zorunda kalıyoruz. AK Parti hükümetinin uyguladığı politikalar nedeniyle, ülkemiz adeta kadın mezarlığına dönüştü. Bu cins kırımı durdurmak ve kadına yönelik şiddetle mücadele etmek amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak 5 Aralık 2020 tarihinde “YaşamHak” projemizi hayata geçirdik. Bir yıl önce bugün, “Yaşama hakkı; dokunulamaz, devredilemez ve vazgeçilemez olan en temel insan hakkıdır” diyerek yola çıktık. Logomuzda, şiddetin panzehri olan sevginin sembolü kalp ile lokasyon işaretini iç içe geçirdik ve YaşamHak’ın “şiddetin son bulma adresi” olduğunu ilan ettik. İktidarda olmamamıza rağmen, Partimizin çözüm üreten icracı kimliğini ortaya koyduk" ifadelerini kullandı.