CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu’nun dönemindeki ittifaktaki mevcut durumun Özgür Özel’in genel başkan seçilmesiyle değişebileceğini belirterek, yerel seçimlerde işbirliklerinin yapılabileceğinin sinyalini verdi.

VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK

Özdağ, CHP’nin kurultayı sonrası Samsun Medya Grubu’na özel açıklamalarda bulundu. Özdağ, en başından beri değişimi savunduklarını belirterek, “Biz değişimi Samsun’dan başlatalım diyerek, yola çıktık. Partililerimize verdiğimiz sözü tuttuk. Özgür Özel’in çalışma ekibinde olduk. Delege arkadaşlarımız da ezici çoğunlukta, o doğrultuda davrandı. Samsun’dan başlattığımız değişim hareketini, Ankara’da da devam ettirdik. Bu sonucun alınmasına ciddi bir katkımız olduğunu söyleyebilirim” dedi.

SAMSUN’A HAKSIZLIK YAPILDIĞINI SÖYLEDİ

2 hafta önce CHP Grup Toplantısı’na katıldıktan sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret ettiklerini hatırlatan Özdağ, “Bu ziyaret, sosyal medyada farklı yorumlandı. Ama sonuçta kendisi bizim genel başkanımızdı. Ben o görüşmede Sayın Kılıçdaroğlu’na milletvekili seçimlerinde Samsun’un hakkının yenildiğini, bu hakkın mutlaka parti meclisinde Samsun lehine bir temsiliyetle değerlendirilmesi gerektiğini söyledim. Bunu Sayın Özgür Özel’e de ilettiğimizde, kendisi hak verdi. Bu anlamda ilk ziyaretlerinden sonra kendisi Samsun’a gelmeyi düşünüyor” diye konuştu.

YOL HARİTASI ÇİZİLECEK

Samsun’daki yerel yönetimlerin CHP açısından da Millet İttifakı açısından da çok kabul edilebilir bir durum olmadığını dile getiren Özdağ şunları söyledi: “Samsun’da gözlemlediğim şu ki Özel’in genel başkanlığı, umut oldu. Bunun Samsun kamuoyunda bir karşılığı olacaktır. Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı dönemindeki ittifaktaki mevcut durum, değişebilir gibi görünüyor. Yeniden farklı bir yaklaşımla her partinin kendi kimliğini, kendi hakkını hukukunu koruyarak, iktidar bloğuna karşı yerel seçimde mevcut belediyeleri elde tutma ve yenilerini kazanma konusunda bir somut yol haritası olacak. Samsun’daki mevcut durum CHP açısından da Millet İttifakı açısından da çok kabul edilebilir bir durum değil. Yeni ve hızlı akacak bir süreç var önümüzde” 

Samsun’da kaybolan Esma Yığman'dan haber var! Samsun’da kaybolan Esma Yığman'dan haber var!

TEŞEKKÜR ETTİ

Kurultayda aday olan ve emeği geçenlere teşekkür eden Özdağ, “Kurultayda Parti Meclisi’ne 6, Yüksek Disiplin Kurulu’na 2 arkadaşımız aday oldu. Ben arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Samsun’dan katılan arkadaşlarımızın tümüne delegasyonumuz sahip çıktı. Samsun’da kadın kolları başkanımız Nazan Güneysu’yu ‘Parti Meclisi’ne vermiş olmak büyük bir başarı. Sizin aracılığınızla’ Parti Meclisi’ne seçilen Nazan Güneysu’ya, bizimle birlikte koşulsuz yol alan milletvekilimiz Murat Çan’a başarı diliyorum. Neslihan Hanıma bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisi Samsun delegasyonuna çok sahip çıktı. Onunla birlikte de yol yürümneye devam edeceğiz, ayrımız gayrımız yok” ifadelerini kullandı.

Elvan İlhan

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.