CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt ücretinin yapılan zam ile 800 lira olduğunu açıklayarak, "Yurt zammı geri çekilsin" dedi

"HAYATLARINI ÇALMAYIN"

Türkel yurt ücretinin, gelen zam ile birlikte 800 liraya çıktığını belirterek, "850 lira kredi verdiğiniz gençlerimizden şimdi 4 kişilik oda için 800 lira yurt kirası alacaksınız. Geriye 50 liraları kalıyor. Soruyorum sizlere. Ne yapacaklar 50 lira ile? Bu yapılan en hafif tabiriyle insafsızlık ve hayatları çalmaktır" dedi.

"GERİ ÇEKİLMELİ"

Yurt ücretine yapılan zammın geri çekilmesini talep eden  Türkel, asgari ücretli bir ailenin üniversitede okuyan çocuğuna destek olmasının artık mümkün olmadığını ifade etti. CHP İl Başkanı Türkel, açıklamasında şöyle konuştu:
"Bu çocuklar okuyarak kendilerini kurtarmak istiyor. 5 bin 500 lira yaptığınız asgari ücret mutfak ve kira harcamasına bile yetmiyor. Bu yüzden maaşla çocuk okutmak imkansız olduğu için gençlerimiz kendi imkanlarıyla eğitimini sürdürmek zorunda kalıyor. Yüzde 80 yurt zammını iç güçler mi, dış güçler mi, yoksa hükümetten aldığı emirleri yerine getiren Kredi ve Yurtlar Kurumu mu yaptı? Açıklayın gençler de bilsin. Şu dış güçler gerçekten varsa tüm Türkiye birlikte mücadele edelim. TÜİK gibi, devletin kurumu olmak yerine hükümetin kurumu olmayı tercih eden KYK yöneticileri de yaptıklarının hesabını verecek." 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.