CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel'den Fatura Eleştirisi Türkel CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, elektrik faturalarının vatandaşı ve esnafı çarptığını açıkladı

CHP İl Başkanı Türkel, gelen yüksek elektrik faturalarının isyan ettirdiğini belirterek, "Televizyon izlemeyelim, ütüsüz gömlek mi giyelim? Lokantacı, marketçi havalar nasılsa soğuk, dolabını çalıştırmasın mı?" diye sordu.

'VATANDAŞIN İFLAHI KESİLDİ' Elektrik faturalarının vatandaşın iflahını kestiğini kaydeden Fatih Türkel, 150 kilovatsaat elektrik kullanan abonelere yüzde 52, 150 kilovatsaat üzeri elektrik tüketimine ise yüzde 127 zam yapıldığını ifade etti.

SOSYAL TARİFE ÖNERİSİ Fatih Türkel, büfeci, lokantacı, marketçi, esnaflar ve vatandaşın elektrik faturaları nedeniyle feryat ettiğini belirterek açıklamasında şunları dile getirdi: "Elektrikte kademeli tarife en az 230 kilovatsaatten başlatılmalı, sosyal tarife olmalıdır. Ayrıca doğalgazda da planladıkları kademeli tarife mevzuatı bir sosyal tarife olmalı, zam aracı olarak kullanılmamalıdır. Elektrik ve doğalgazdaki yüzde 18 KDV oranı yüzde 1'e indirilmelidir. Doğalgazdan alınan ÖTV kaldırılmalıdır. EPDK kararının iptal edilmesi ve yürütmesinin hemen durdurulması talebiyle Danıştay’da Genel merkezimiz tarafından dava açılmıştır. Türk yargısının bu zulme dur diyeceğine yürekten inanıyoruz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.