CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, ülkenin iflasa sürüklendiğini öne sürerek, "Biz AK Parti yönetenlere buradan sesleniyoruz bir an önce dünyada ekonomi nasıl yönetiliyorsa tedbirlerinizi bu yönde alıp aklın ve bilimin gereğini yapın" ifadelerini kullandı.

"İHRACATÇI SIKINTI YAŞAR"

"Önceki gün 900 olarak açıklanan CDS risk primi ile Türkiye, dünyanın yatırım yapılamaz en riskli ülkesi oldu" diyen Türkel, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 37 günde doların tansiyonu düşürmek için piyasaya 37,5 milyar dolar saçmış, sanayiciler ve yüklü olarak elinde döviz tutan yatırımcılar bir bir aranarak dolar bozdurulması istenmiş lakin dolar 17,50 TL'yi bulmuştur. Diğer taraftan avro dolar arasındaki fark daralma çok yakınlaştığı. Samsun'da dolarla ithalat yapıp avro ile ihracat yapan ihracatçımız büyük sıkıntıya girecektir" dedi.

İktidara çağrıda bulunan Türkel sözlerini şöyle sürdürdü:
"Uluslararası derecelendirme kuruluşu FİTCH’in yaptığı açıklamaya göre Türkiye ekonomisi çok daha büyük bir krizin ve yıkımın eşiğindedir. Aylardır ekonomistler yazıyor, siyasetçiler bağırıyor, vatandaş isyan ediyor. Biz AK Parti'yi yönetenlere buradan sesleniyoruz. Bir an önce dünyada ekonomi nasıl yönetiliyorsa tedbirlerinizi bu yönde alıp aklın ve bilimin gereğini yapın."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.