CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Türkiye'nin fındık üretiminde dünyada önemli bir yere sahip olduğunu ancak fındığın sahipsiz bırakıldığını belirterek, "Fındık ve fındık üreticisi büyük tekerlerin elinde can çekişmektedir" dedi. 

YÜZDE 30 ZAM GELDİ

Başkan Türkel yaptığı yazılı açıklamada üreticilerin ekonomik sorunlar yaşadığını ifade ederek hükümeti eleştirdi. Türkel, "FİSKOBİRLİK'in AK Parti tarafından çökertilerek dünyanın en büyük üreticisi olduğumuz fındığı İtalyan ve Alman şirketlerinin vicdanına bırakılması sonucunda fındık ve fındık üreticisi büyük tekerlerin elinde can çekişmektedir. Gübre, ilaç, yakıt, yevmiye gibi bir sürü kaleme yüzde 300 oranında zam gelmişken dünyanın en büyük fındık üreticisi Türkiye'deki çiftçiler Recep Tayyip Erdoğan'ın iki dudağı arasından çıkacak fındık taban fiyatına mahkum edilmiştir. Fındığı biz üretiyoruz borsası yurt dışında dolayısıyla fındığın sahipsizliği karşısında ne fiyat verileceğinden ziyade gerçekliği sizlerle paylaşmak isterim" dedi.

135 LİRAYA SATILIYOR

"Türk fındığının nasıl ucuza alındığını göstermek istiyorum" diyen Türkel, şunları söyledi: "1 kilogram iç fındık yurt dışında 15 avroya satılıyor. Bu Euro’yu 18TL olarak hesaplarsanız 270 TL yapar. Kabuklu olarak düşündüğümüzde 1 kilogram fındık 135 TL’ye geliyor. Yani Türkiye’den 35TL’ye aldıkları fındığı 135 TL’ye satıyorlar. Rakam 3 kattan fazla. Bu bizim emeğimiz, çiftçimizin emeği ve alın teri. Burada sömürülen ülkemizin kaynağıdır."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.