DERİNLEMESİNE ARAŞTIRILMALI

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ile İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, KPSS sorularının daha önce başka bir yayınevine ait deneme sınavında sorulması iddialarının ardından sınavın iptal edilmesiyle gençlerin hayallerinin çalındığını öne sürerek, konunun derinlemesine araştırılması gerektiğini söyledi.

"ARKASINDA KİMLER VAR?"

Olayın derinlemesine araştırılmasını dile getiren Türkel, "Çocuklarımızın geleceğini belirleyen KPSS, dikkatli bir velinin gözünden kaçmış olsaydı, ÖSYM yetkilileri tarafından FETÖ dönemlerinde olduğu gibi, milyonlarca gencimizin hakkı yenilip, bedavadan birileri hak etmediği sonuçları elde edecekti. ÖSYM Başkanı görevden alınarak gereken yapıldı. Bu işin içinde hangi güç odakları var? Bunun araştırılması gerek. Eğer bu vicdansızlığın siyasi ayağı bulunup bir an önce kamuoyuyla paylaşılmazsa, bundan önceki sınavların tamamı kamu vicdanında hileli ve şaibeli olarak duracaktır" dedi. 

"AK PARTİ GÜVEN KAYBETTİ"

"KPSS'nin iptal edilmesi olayının takipçisi olacağız" diyen Başkan Aksoy da şunları söyledi "Ne yazık ki gençlerimizin sınav ve mülakatlarda ümitlerinin ve hayallerinin çalındığını gördük. 20 yıldır yaptıkları her şeyde bir şaibe ve güvensiz olduğunu gördük. Artık iktidar güvenini kaybetti. Ekonomide, adalette, eğitim sisteminde, hukukta ve dış politikalarda yapılan zikzaklardan olan güvensizlikler var. Yeni yapılacak sınava gençlerimiz ne kadar güvenecekler? İYİ Parti iktidarında bunların hiçbirisi olmayacak."

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.