Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Toprak Mahsulleri Ofisi'ni telefonla aradığını ve 31 Ağustos tarihine kadar randevu verilmediğini söyledi. Türkel, "Toprak Mahsulleri Ofisi buğday almıyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

RANDEVU VERİLMİYOR

Eleştirilerde bulunan Türkel, yaptığı açıklamada, "Toprak Mahsulleri Ofisi buğday alımı ile ilgili köylüye 25 gün randevu verirken öğrendik ki; TMO buğday alımını bölgede durdurmuş. Konuyu teyit etmek için Havza Toprak Mahsulleri Ofisi’ni aradık. Karşımıza çıkan yetkiliye buğday randevusu istediğimizi söylediğimizde kulaklarımıza inanamadık. Karşımızdaki yetkili ayın 31'ine kadar randevu veremeyeceklerini söyledi" dedi.

İKTİDARA TEPKİ GÖSTERDİ

Açıklamasında çiftçinin ortada bırakıldığını ifade eden CHP İl Başkanı Türkel, şöyle konuştu:
"Geçtiğimiz hafta Ladik, Havza, Vezirköprü ilçelerinde incelemelerde bulunmuş, buğday üreticilerimizin sıkıntılarını ve isyanını kamuoyuyla paylaşmıştık. Toprak Mahsulleri Ofisi buğday almıyor. Geçen hafta buğday pazarındaki fiyat 6 TL idi, TMO alım yapmıyor diye fiyat 5 lira 70 kuruşa düşmüş durumda. Konuşurken mangalda kül bırakmayan AK Parti hükümeti konuşurken şehir uçuyor, üreticimizin her daim yanındayız diyen AK Parti Samsun milletvekilleri, bu vebal sizindir. Köylüyü yine çaresiz tek başına bıraktınız, şimdi bu vatandaş ofisin buğday almadığı yerde 5 lira 70 kuruşa, 5 lira 80 kuruşa buğdayını zararına vermek zorunda kalacak. Köylüyü yine her sene olduğu gibi tüccarın kucağına attınız."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.