Kanal S ekranlarında iktidara eleştirilere bulunan CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, AK Parti milletvekillerini sahada göremediğini belirterek, vekillerin halkın tepkisiyle karşılaştıkları için sahaya çıkamadığını öne sürdü.

'DERTLERİ BİZ DİNLİYORUZ'

Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S'de yayınlanan Aylin Tat İle Gündeme Dair'in konuğu CHP İl Başkanı Fatih Türkel oldu. Türkel, AK Parti Samsun milletvekillerine eleştirilerde bulundu. CHP milletvekillerinin sahada olduğunu dile getiren Başkan Türkel, "
AK Parti milletvekillerinin hiç birini göremiyorum. Sokağa çıkamıyorlar. Her gittikleri yerlerde bir söyleyip bin işitiyorlar. Vatandaş umudunu kaybetti. Sokakta AK Parti milletvekilleri tepkiyle karşılaşıyorlar. AK Parti Samsun'da ve Türkiye'de oy kaybettiğini görüyoruz. Çözüm mercii biz değiliz ama dert dinliyor, dertleri iletiyoruz" dedi. 

'İYİ PARTİ'YLE OMUZ OMUZA ÇALIŞIYORUZ'

CHP'nin oylarının arttığını ileri süren Başkan Türkel, "Şu an itibariyle partimizin oyları ciddi anlamla artışta. Her gün sahada, sokakta, ilçede bunu net olarak görüyoruz. Kamuoyu araştırmalarıyla anketlerle inceliyoruz. Ama şunu ifade etmek isterim ki CHP ve İYİ Parti  Millet İttifakı şemasının iki bel kemiğidir. İYİ Parti önde CHP geride diye bir derdimiz olmadı. Hangimiz önde tartışmasını doğru bulmam. Biz dayanışma içerisinde omuz omuza halkın iktidarını hep birlikte kuracağız. Bu milletin derdi evine götüremediği ekmek, bu milletin derdi kaynamayan tencere, bu milletin derdi tarlasına atamadığı ilaç" diye konuştu.

'HEDEFİMİZ 8 MİLLETVEKİLİ'

Milletvekili sayısını 8'e çıkarmak istediklerini dile getiren Türkel, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Son seçimde üçüncü sıra milletvekili adayımızı Saadet Partisi'ne vermiştik. Ek kontenjanı onlara kullandırmıştık. Türkiye genelinde tekrar sıralama konusunda bir çalışma olur mu olmaz mı bunun seçime yansımaları nasıl olur bunu söylemek için henüz erken olduğunu düşünüyoruz. Şu an önümüzde böyle bir takvim yok. Ben milletvekili sayımızı en az 8'e çıkarmak isterim."

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.