CHP Samsun, EYT'liler İçin Sahada CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, EYT'lilerin lütuf değil, kazanılmış haklarını istediklerini söyledi

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar, 22 yıldır anayasal emeklilik haklarının verilmesi için mücadele ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar lütuf değil kazanılmış haklarını istiyor" dedi.

'ENGELE TAKILIYORLAR' CHP Samsun İl Başkanlığı Atakum cuma pazarında 'EYT'liler Çözüm Bekliyor' konulu basın açıklaması yaptı, ardından EYT çözüm önerileri ile ilgili broşür dağıttı. CHP İl Başkanı Fatih Türkel tarafından yapılan basın açıklamasında, "1999 yılında yapılan değişiklikler ve 2008 yılında yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Yasası ile emeklilik yaşı ve prim ödeme gün sayısı kademe kademe arttırıldı. Bunun sonucunda ülke tarihinin en büyük hak gasplarından biri ortaya çıktı. EYT'liler, yaş engeliyle birlikte bir de AK Parti-MHP engeline takılıyorlar. 2013 yılından bugüne, emeklilik yaşı gelmiş olduğu halde emekli olamayıp çalışan 2 binden fazla işçi, iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. Bir başka deyişle EYT’liler sadece açlıkla değil; iş kazaları ve iş cinayetleri ile de sınanıyor" dedi.

'SORUNLAR ÇÖZÜLECEK' CHP'nin iktidara geldiği takdirde EYT'lilerin sorunlarının çözüleceğini kaydeden Türkel sözlerine şunları ekledi:

"EYT’lilerin geçmişe dönük emeklilik haklarını teslim edecek, yıllardır süren bu hak gaspına son vereceğiz. En düşük emekli aylığını asgari ücrete eşitleyeceğiz. Emekli aylıklarında iyileştirmeler yapacak, aylık bağlama oranlarını eski düzeye çekecek, güncelleme katsayısında milli gelir artışının tümünü dikkate alacağız. Emeklilerimizin yıllardır beklediği 'İntibak Yasası'nı derhal çıkartacak ve emekli aylıkları arasındaki eşitsizliklere son vereceğiz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.