CHP Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Kanal S ekranlarında katıldığı programda iktidar tarafından Samsun'a verilen sözlerin hiçbirinin tutulmadığını belirterek, "Samsun, bugün hak ettiği bir yerde asla değil. Üvey evlat muamelesi görüyor" diyerek tepkisini dile getirdi. 

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR

Hancıoğlu, Kanal S ekranlarında gazeteci Barış İpek'in sunduğu Çizgi Üstü programının konuğu oldu. İpek'in sorularını yanıtlayan Hancıoğlu Samsun'un sorunlarına da değindi. Samsun'un hak ettiği yerde olmadığını kaydeden Hancıoğlu şunları söyledi:

"Samsun bir kere Çarşamba Ovası, Bafra Ovası, Yeşilırmak, Kızılırmak'la birlikte hem tarımın hem de bir uyanışın simgesi. Peki Samsun ne oldu?, Samsun uçak seferi yok Ankara'da. Bunu çok kez dile getirdik. Bunu sadece ben vekil olarak söylemiyorum. Samsun'daki iş insanları da söylüyor. Ankara'da hastanız olur, işiniz, toplantınız olur sabah gidip, akşama döneceğiniz bir uçak yok. İktidardaki vekil arkadaşlarımıza bu sorun çözülsün diyoruz. Maliyeti yüksek diyorlar. 120-150 kilometre uzakta Ordu ilimiz var. Oraya her akşam Ankara'dan uçak var. Bu nasıl oluyor? Karadeniz, AK Parti'nin hep oy deposu olmuştur. Trabzon Havalimanı'na Dubai'den bile uçak iniyor. Biz Antalya'dan uçak bulamıyoruz. Samsun ki Orta Karadeniz'in merkezi. Ama Samsun şu anda üvey evlat muamelesi görüyor. Konumu itibariyle lojistik bir ülke olması gerekiyor. Ulaşımın çok rahat olması lazım. Deniz yolu, demir yolu, hava yolu da olursa, neden yapılmıyor ısrarlı bir şekilde" dedi.

WhatsApp Image 2023-01-06 at 16.03.12

KARADENİZLİLERE HAKSIZLIK

İktidarın, Samsun-Sarp Demiryolu projesini de gündeme getirmediğini belirten Hancıoğlu, "Samsun-Sarp yerine Trabzon-Erzincan Demiryolu'nu dile getiriyorlar. Sayın Canikli, istimlak bedellerini öne sürdü. İstimlak bedeli ne olursa olsun bu Karadenizlilere yapılan çok büyük bir haksızlık. Çünkü bizim limanlarımız var. Demiryolları o limanlarla entegre edildiğinde, sanayicimiz Batum'dan Orta Asya'ya ulaşır. Karşımızda Rusya var. ticari anlamda o kadar çok gelişiriz ki. Ve Samsun'un da merkezinin en büyük sorunu trafik. Karadeniz yolu da artık trafik yönünden yoğun bir yol. İlerisi için eğer biz iktidar partisiyiz, bizim Karadenizli bir Cumhurbaşkanımız var diyorlarsa, Karadenize sahip çıkıp Samsun'dan Sarp'a gidecek demiryolu hattını acil geçirmeleri lazım. Çünkü o kendini yıllar geçtikçe amortize eder, o çok kalıcı bir şey" diye konuştu. 

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Samsun'a verilen sözlerin tutulmadığını da söyleyen Hancıoğlu şunları söyledi:

"Samsun'a verilen sözler var. Cumhurbaşkanı Samsun'a geldi açılışlar yaptı. 2019 yerel seçimlerinde gelmişti. Gecenin bir vakti Tekkeköy'den bir müteahhitle pazarlık yaptı, Tekkeköy'deki Devlet Hastanesi için. Geçenlerde gittim hastane olduğu gibi duruyor. 600 günde bitecek hastane yok. Vezirköprü'de söz verdiğimiz kenevir ne oldu diye bakmadı. Onunla ilgili hiçbir gelişme olmadı. Çarşamba Şeker Fabrikası işçilerinin umutları vardı. Şu zaman açılacak, bu zaman açılacak derken duyduk ki lojmanlar TOKİ'ye verilmiş. Sadece vatandaşın hayallerini, umutlarını ve ümitlerini kırdılar. Hiçbir vaatleri sözlerini yerine getirmedi bugünkü iktidar. Bundan sonra da iktidarın vereceği söze göre kimsenin hayatını idame ettireceğine inanmıyorum. Samsun'a verilen hiçbir söz tutulmadı. Ben Samsun'un menfaatine olacak şeylerde her zaman arkasındayım."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.