CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "Su bakımından, sulama için en şanslı illerimizden olan Samsun’da sulama altyapısı uzun yıllar geçmesine rağmen, kapalı sisteme geçememiş ve sistem tamamlanamamıştır "dedi.

SULANAMAYAN ARAZİLER VAR

Zeybek, Samsun'un ovalarındak sulama altyapısının yetersiz olduğu ve kapalı sisteme geçilememesini eleştirerek, "Su bakımından, sulama için en şanslı illerimizden olan Samsun’da sulama altyapısı uzun yıllar geçmesine rağmen, kapalı sisteme geçememiş ve sistem tamamlanamamıştır. Kızılırmak ve Yeşilırmak üzerinde kurulu bulunan; Altınkaya, Suat Uğurlu, Hasan Uğurlu ve Çakmak Barajları 1990’lı yıllarda bitirilmesine rağmen, Terme, Çarşamba, Tekkeköy, Bafra, Alaçam ovalarında sulanamayan arazilerin olması dikkat çekicidir" diye konuştu. 

"ÜRETİCİ NASIL EKECEK?"

"Bölgede bulunan sulama sistemleri, kapalı sisteme dönüştürülerek, su kaybının önlenmesi ve sulanmayan alanların kalmaması için daha kolay sulama sistemi olan kapalı sistem sulamaya geçilmesi zorunluluktur" diyen Zeybek,  "İç bölgede bulunan, Kavak, Ladik, Havza, Vezirköprü ilçelerimizde, Derinöz, Ladik Gölü, Vezirköprü Barajı, Duruçay, Hacıdede, Dereköy, Fundacık, 19 Mayıs gibi yeterli baraj ve göletlerin olmasına rağmen, sulama altyapısının yetersiz olması sebebiyle yeterli miktarda sulama yapılamamaktadır. Elektrik fiyatları ile mazot fiyatları çok yüksek, bu şartlarda üretici nasıl ekim ve sulama yapacaktır? Gübre fiyatları bir önceki ekim dönemine göre yüzde 300 artmıştır. Üretici bu yıl tarlasına yeterli gübre atamadığı için gerektiği kadar ürün alamayacaktır" ifadelerini kullandı.  

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.