CHP Cumhurbaşkanı adayının Muharrem İnce olduğu açıklanmıştı ve mitingleri devam ediyor. CHP’nin 27. Dönem milletvekili aday listesini belirlemek üzere parti meclisi 600 adayı belirleyerek değerlendirmelere başladı. Şu anda en çok merak edilen soru CHP’nin Kars 2018 milletvekili aday listesinde kimler var? İşte CHP 27. dönem Kars milletvekili aday listesi

27. dönem CHP milletvekili adayları listesi merak konusu Google’da en çok arananlar arasına girdi. 24 Haziran seçimlerinde CHP'nin Kars milletvekili aday listesinde yer alacak milletvekili adayları kimlerden oluştu? CHP'nin 24 Haziran'da yapılacak 27. dönem milletvekili seçimlerinde hangi aday CHP'nin Kars milletvekili aday listesinde yer aldı? CHP 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek erken genel seçimleri için 27. Dönem milletvekili seçimleri için milletvekili aday listelerine son şeklini verdi. Ve tüm ayrıntılar samsungazetesi.com'da olacak. Seçimlere sayılı günler kala partiler milletvekili adaylarını belirledi. MHP milletvekili aday listesini açıklayan ilk parti olmuştu. CHP’li seçmenler ise CHP Kars milletvekili adaylarının kimlerden oluştuğunu öğrenmeye çalışıyor.

24 Haziran seçimleri için MHP’nin milletvekili aday listesinin belli olmasından sonra, CHP’li seçmenler de 2 bin 319 aday adayları arasından seçilecek olan CHP 27. Dönem Kars milletvekili adaylarını merak ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu daha önceki seçimde olduğu gibi yine İzmir’den aday olurken, Eski genel başkan Antalya Milletvekili Deniz Baykal ise yine memleketi olan Antalya’dan aday olarak listeye girecek. CHP’nin kalesi olarak bilinen İzmir, Eskişehir gibi şehirler hangi adayların gösterileceği ve genel merkez kontenjanının bu iller için kullanılıp kullanılmayacağı merak ediliyor.

CHP’nin Kars’da sürpriz isimleri aday göstereceği de konuşuluyor. Milletvekilleri listesi önce onay Parti Meclisinden onay alacak. CHP Tüzüğü'ne göre milletvekili adaylarının PM'den onaylanması gerekiyor. Bu nedenle CHP’nin Parti Meclisi, 20 Mayıs Pazar günü toplantıya çağrıldığı öğrenildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak CHP’nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle saat 13.00'te bir araya gelerek listelere son müdahalede bulanarak listeyi oluşturacak. CHP MYK'de belirlenen listeler 19.00'da toplanacak CHP’nin PM'ne sunulacak. CHP PM, il il oylama yaparak partinin 600 kişilik milletvekili listesini kesinleştirecek.

CHP’nin Aday tanıtımı 24 Mayıs’ta yapılması planlanıyor. Seçim bildirgesiyle ilgili çalışmalarını da bitirmek üzere olan CHP, belirlediği milletvekili adaylarının tanıtımını da Mayıs’ın son haftası yapmayı planlıyor. Aday tanıtımıyla birlikte seçim bildirgesini 24 Mayıs Perşembe günü ATO Congresium'da yapacak olan CHP, milletvekili adaylarını da kamuoyuna tanıtarak seçim startını verecek. Aday tanıtım sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili adaylarıyla basına kapalı bir toplantı yaparak seçimle ilgili stratejileri de adaylara aktarması bekleniyor.

SAADET’Lİ ADAYLAR CHP LİSTESİNDE Mİ OLACAK?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) listelerindeki en büyük sürprizin ise Saadet Partili önemli isimler olması bekleniyor. Haber merkezimizin aldığı bilgilere göre; ana muhalefet millet ittifakı çatısı altında buluştukları Saadet Partisi'nden 10 ismin CHP listelerinden aday göstererek onları meclis çatısı altına sokması bekleniyor. Saadet Partisi’nin de seçim sonrası grup kuracak sayıya ulaşmasını amaçlayan görüşmelerin önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

 CHP SEÇİM İÇİN MEYDANLARA 25 MAYIS’TAN SONRA İNECEK

 CHP kesinleşen aday listelerini açıkladıktan sonra 24 Mayıs'ta seçim bildirgesini açıklayarak Kılıçdaroğlu 25 Mayıs itibariyle meydanlara inmesi bekleniyor. En az 15 miting yapması beklenen CHP lideri daha çok 16 Nisan referandumu öncesindeki gibi STK'lar ve vatandaşlarla buluşacağı etkinliklere katılacağı konusunda CHP Genel Merkezinden sızan bilgiler var.

CHP Kars Milletvekili Adayları kimler oldu: Bu sorunun cevabı açıklanır açıklanmaz samsungazetesi.com'da olacak… Bizi takip etmeye devam edin. Kesinleşen aday listeleri buradan açıklanacak.

KARS 1 FATİH KAMİL ERKOÇ
KARS 2 HATİCE GÜVENSOY
KARS 3 AYSEL SADAK İLTAŞ