Kanal S ekranlarında açıklamalarda bulunan CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, Büyükşehir Belediyesi'nin 'yıkım' üzerine bir hizmet anlayışı ortaya koyduğunu iddia ederek, "Siz sadece yıkıyorsunuz. Yıktıktan sonrada yerine yeni beton binalar yapıyorsunuz. Bunları bir mimar yapıyor. İktidarda il başkanlığı, bakanlık ve milletvekilliği yapmış bir arkadaşımız yapıyor. Yapmak yerine yıkmakla uğraşılmasına aklım almıyor" diyerek tepkisini ortaya koydu.

'ZİKZAKLI YÖNETİM ANLAYIŞI'

Telatar, Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S ekranlarında Merve İlhan'la Haberin İçinden programının konuğu oldu. Samsun Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İlhan'ın sorularını yanıtlayan Başkan Telatar, Büyükşehir Belediyesine eleştirilerde bulunarak, "İlk 'opera binasını yıkacağız' diye başladılar bu işe. Cumhuriyet Meydanı, Site Camii'nin etrafı, Vergi Dairesi'nin bir bınasını yıkmak nasıl bir şeydir aklım almıyor. Yıllardır Site Camii'nin etrafında zamanında yapılmış iş yerleri ve orda yerleşmiş bir esnafımız var. Şimdi niye yıkıyorsunuz orayı? Yıkıp da ne yapacaksınız oraya kardeşim. Cumhuriyet Meydanı Samsun'un simgesi. Özel İdare'nin kullandığı binalar da dahil olmak üzere binalar yıkılacak. Meydan yetmiyorsa çözüm ararsınız. Örneğin Saathane Meydanı'nı görselleştirseniz ve orada dönen ticareti gelen turistlere de tanıtsanız olmaz mı? Oranın tarihi yapısını canlandırmak gerek. Ama siz sadece yıkıyorsunuz. Yıktıktan sonrada yerine yeni beton binalar yapıyorsunuz. Bunları İktidarda il başkanlığı, bakanlık ve milletvekilliği yapmış bir arkadaşımız yapıyor. Yapmak yerine yıkmakla uğraşılmasına aklım almıyor. Büyükşehir binası artık daha donanımlı olması gereken bir yer. Şimdi ise 3 bina yapılacak. Otopark sorunları olacak. Vatandaşlar nereye gideceğini bilemeyecek. Zikzaklı bir yönetim anlayışı sergileniyor. Bu hiç doğru değil. İnsanları mağdur etmeye gerek yok" diye konuştu.

'VATANDAŞ GELECEKTEN ENDİŞELİ'

İlkadım ilçesinde Kökçüoğlu, Anadolu, Kadıköy, Zeytinlik, Hastanebaşı mahallelerinde gündemde olan kentsel dönüşüm çalışmalarının da bir türlü başlatılamadığını ve vatandaşın mağdur olduğunu kaydeden Telatar, "O mahalleleri gezdim, oradaki insanları dinledim. İnsanlar geleceklerinden endişe duyuyorlar. Yıllardır verilmiş bir söz var. Bu sözler yerine getirilmiyor. Aldatılmışlık duygusuna kapılan vatandaşlarımız artık bundan sonra tercihlerini mevcut siyasi iktidardan yana kullanmayacaklarını söylüyorlar" dedi.

'İŞ BİRLİĞİ İÇİNDEYİZ'

Ayrıca sahada yaptıkları çalışmalar doğrultusunda 6'lı masaya olan yaklaşımların da olumlu kaydeden Telatar sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Genel Başkanımızın çok büyük özveriyle ve samimiyetiyle yürütülen, sadece ülkenin bu kötü gidişatından kurtulmasını hedefleyen bir çalışma anlayışıyla oluşturuldu. Başta İYİ Parti ilçe yönetimi olsun genel merkez seviyesindeki sıcaklık samimiyetle birlikte, yerelde de iş birliği içerisindedir. 6'lı masa dediğimiz 6 tane siyasi parti ve hepsinin programı ayrı, çözüm önerileri farklı bunlarda herhangi bir sıkıntı yok. Bizim aslında anlaştığımız nokta demokratik parlamenter sistemin bu ülkeye yerleştirilmesini sağlamak. CHP başta olmak üzere ülkenin sorunlarını çözmeye talip olduğumuz ve bunun da yazılı belgelerle anlatıyoruz. Tüm bunlardan görülüyor ki gidişat çok iyi. 'Aday niye belli olmadı, acaba bir sorun mu var' gibi söylemler tamamen siyasi demagojiden ibaret. Günü ve zamanı geldiğinde yani seçim tarihinin açıklanmasıyla sınırlı bir zaman dilimi olduğundan dolayı bu 6'lı masa her potansiyel adayı ele alacaktır. Nihayetinde ülkenin sorunlarını bilen ve çözüm önerilerini net bir şekilde bilen bir adayın etrafında toplanıp onu aday göstereceklerdir. Çok açık ve net söylemem gerekirse adayımız budur denildikten sonra bu adayın arkasında duracağız."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.