İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

CHP İl Başkanı Fatih Türkel, CHP Tekkeköy İlçe Başkanı Nihat Yurt, CHP Samsun Tarım Komisyonu Başkanı Hayati Tosun, İl Başkan Yardımcıları ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Tekkeköy Çırakman Mahallesinde mahalle sakinleri ve muhtarlarla bir araya geldiler. Gelen muhtarlar imza kampanyası başlattı. 

 AYDA 68 BİN, YILDA 850 BİN TON MADEN ATIĞI DEPOLANACAK

Toplantıda yapmış olduğu konuşmada CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, “Almış olduğumuz bilgiye göre 810 dönümlük depolama alanı 5 köyümüzün sınırları içerisinde. Depolama alanına ayda 68.000 yılda 850.000 ton içinde kimyasal maddeler ağır metaller barındıran doğamızı suyumuzu havamızı katledecek eti bakırın atıkları çöplüğü depolanacak. Bu mesele siyaset üstü bir meseledir iktidarıyla muhalefetiyle Tekkeköy halkı ile bu talana hep birlikte dur demek zorundayız. CENGİZ A.Ş denilen firma hükümetin en gözde firmalarından biri yarın yukarıdan karışmayın bu işe talimatı gelir ise sözünüzün arkasında durabilecek misiniz? Bu ayın 22'si perşembe günü Tekkeköy'e Cengiz yetkilileri çed bilgilendirme toplantısına gelecekler. Madem izin vermeyeceksiniz ayın 22'sinde çed raporu bilgilendirme toplantısına neden geliyorlar iptal ettirin.Bu topraklar bu doğa bizim torunlarımıza bırakacağımız miras bu şehrin ve ilçemizin geleceği. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sonuna kadar yanınızda olma sözümüzü vermeye geldik sizinle dayanışmamız bu iş iptal edilene kadar devam edecek” dedi.

Ardından CHP Samsun Tarım Komisyonu Başkanı Sayın Hayati Tosun çed süreci hukuki ve yasal konularla ilgili Tekkeköy halkına bilgilendirmede bulundu. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.