Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, içme suyundan alınan TÜFE uygulamasının kaldırılması gerektiğini söyleyerek, SASKİ Olağan Genel Kuruluna teklif verdi.

TEKLİF GÜNDEME ALINMADI

Tekcan’ın sunduğu teklif, Genel Kurulda yapılan oylama sonucu gündeme alınmadı. Enflasyonun yüzde 32’ye çıktığını söyleyen Atila Tekcan, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, “Yoksul sabit gelirlileri enflasyona ezdirmemek için sosyal belediyecilik adına her ay yapılan ve hakkaniyet kurallarına uymayan TÜFE uygulamasının kaldırılarak, sabit fiyat politikasına geçilmesini istedik. Ancak talebimiz gündeme alınmadı.” dedi.

YOKSUL KESİMLER ETKİLENDİ

Doğalgaza ve elektriğe üst üste zam geldiğini, 2021 yılı enflasyon oranının da yüzde 36’ya yükseldiğini belirten CHP Grup Başkanvekili Tekcan, yoksul kesimlerin ise bu durumdan olumsuz etkilendiklerini vurguladı. Samsun’da içme suyuna her ay otomatik olarak uygulanan TÜFE’nin bu gerekçelerle kaldırılmasını talep ettiğini söyleyen Atila Tekcan, faturalara yansıtılan TÜFE oranının her ay katlandığını dile getirdi.

Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.