SELANİK'TEN ALDIKLARI TOĞRAĞI SAMSUN'A ULAŞTIRACAKLAR

Samsun’da düzenlenecek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılmak için Yunanistan’ın Gümülcine kentinden yola çıkan Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ROBİS) üyesi 3 bisikletli, Tekirdağ’a geldi.

KILIÇDAROĞLU'NA TESLİM EDECEKLER

Yaklaşık 1350 kilometre pedal çevirerek, Selanik’ten aldıkları toprakla Samsun’a ulaştırarak 19 Mayıs törenlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teslim edecek. Toprak CHP Genel Merkezi’nde oluşturulan müzede sergilenecek. Grubu Tekirdağ’da CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, Süleymanpaşa ilçe Başkanı Aycan Gündüz, CHP Marmara Ereğlisi İlçe Başkanı Tolga Çalışkan ve Tekirdağlılar karşıladı.

‘1350 KİLOMETRE PEDAL ÇEVİRECEKLER’

Robis Başkanı Latif Mehmet, “Bin 350 kilometre toplamda pedal çevireceğiz. İlk akşamı Gümülcine’den Malkara’ya kadar pedal çevirdik. Yaklaşık 160 kilometre. Bugün de Malkara’dan Marmara Ereğlisi’ne gideceğiz. Yarın İstanbul’a inşallah pedallayacağız. İstanbul’dan da Kocaeli’ne ve oradan Karadeniz öyle Zonguldak, Sinop devam edeceğiz. Dün bayağı bir zorlandık çünkü hava çok soğuk. Yağmur vardı. Rüzgar yedik. Bayağı bir zorlandık ama geçti. Şimdi inşallah bundan sonra güzel havalar olur. Teker değiştirdik maalesef. Öyle bir durumumuz da oldu, devam edeceğiz. İnşallah güzel havalar olur. Böyle zorlanmayız. Atatürk’ün Selanik’teki evinde hatta nar ağacının altından alındı toprak. Oradan talep edildi. bizlere ulaştırıldı. Biz de şimdi götürüyoruz.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.