Samsun'da ücretsiz Zeynep Bastık konseri Samsun'da ücretsiz Zeynep Bastık konseri

CHP Atakum Belediye Başkan aday adayı Dr. Murat Erkan, yerinden yönetim anlayışıyla, mahallelerin kendine özgü sorunların belirlenip uygulamaya konulduğu zaman vatandaşın da yöneticinin de mutlu olacağını söyledi.

"DEĞİŞİM MAHALLELERDEN BAŞLAYACAK"

Dr. Erkan, Kanal S ekranlarında Samsun Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Merve İlhan'ın sunduğu Haberin Penceresi'nin konuğu oldu. Dr. Erkan, şeffaf, ortak, her bireyin katılımı ve yerinden yönetim anlayışıyla mutlu bir kent oluşturulabileceğini belirterek, "Mahallelerde muhtarlarımız var, çok da başarılılar bence. Hele de kadın muhtarlarımız. Ama sadece muhtarlarla değil, mahallelerden başlayan yönetim anlayışının ortaya konması gerekiyor. O mahallesi sıradan ama katkı sunacak, sorunları tespit edecek, onlarla ilgili talepleri dile getirecek belki de öncesinde oturup bir şekilde planlayacak, bu planı yerel yönetimle paylaşacak bir yapılanma olması gerekiyor" dedi.

"ORTAK YÖNETİM HATA PAYINI AZALTIR"

Aday gösterilip, başkan seçildiği takdirde her bireyin yönetime katılacağı bir anlayışla hareket edeceğinin sözünü veren Dr. Erkan, "Elimizdeki bütçeyi, mali imkanları mahallelerin nüfus ağırlıklarına göre, bölgede kapladıkları alanlara göre değerlendireceğiz. Vatandaşlara 'Bu mahallede öncelikli talebiniz nedir?' diye sorulacak. Bu talepleri, yönetim kademelerinde, mecliste konuşup, tartışıp, değerlendirip, uygulama noktasında olmamız lazım. Ortaya şeffaf olarak her şeyi koyduğumuz, bir arada planladığımız ve sıraladığımız, bunları uygulama aşamalarına soktuğumuz zaman zaten bizim vatandaşlarımızın başka talebi olmayacak. Vatandaş da bunu görmek istiyor. Bir çalışma 3 ay sonra yapılacaksa bunu bilmek istiyor. Aksama olduysa nedenini ve süresini öğrenmek istiyor. Bunları yaparsak hem her bireyi yönetim sürescine katmış oluyoruz, ben de tek başıma her sorumluluğu almak her kararı vermek durumunda hissetmiyorum. Tek başıma vereceğim kararda yanılma payım yüksek olur. Beraber alacağımız kararda yanlış yapma ihtimali çok daha düşük olur" diye konuştu. 

"UÇUK PROJELER VAADETMİYORUM"

Uçuk projeler yerine, bütçeyi ortak katılımın olduğu daha efektif kullanılacağı bir yönetim anlayışının benimseneceğini kaydeden Erkan, "İnsanların gittikleri zaman bir arada olabilecekleri, kendi beklentilerine karşılık bulabilecekleri alanlar olacak. Gösterişten uzak, o kentin ekonomik imkanlarını o bireylere en verimli ve efektif şekilde kullanılacak projeler ortaya konulacak. Sahil kesiminin, kırsal kesimin ihtiyaçlarının ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekiyor.  Kırsal alanlarda da tarım ve hayvancılıkla ilgili üreticilerin ekonomilerini daha güçlendirebilecekleri, bulundukları yerde daha çok kalma isteği duyacakları, çocuklarını dahi oraya çekecek şekilde projelerimiz de olacak. "

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.