Konya’da 31 Mart-01 Nisan tarihleri arasında yapılan Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası sona erdi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun 2018 yılı faaliyet programında yer alan Bedensel Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası Konya’da gerçekleştirildi. 11 bayan 38 erkek toplam 49 bedensel engelli sporcu müsabakalarda madalya elde etmek için ter döktü.

Bir otelde düzenlenen şampiyonanın açılış töreninde konuşan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Bedensel Engelliler Halter Asbaşkanı Atilla Şirin, burada dereceye girecek sporculardan oluşturulacak milli takımın Fransa’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edeceğini ifade ederek, müsabakalarda mücadele edecek bütün sporculara başarılar diledi.

Müsabakalar sonucunda erkekler 49 kilo kategorisinde Sivas Gençlik Spor Kulübünden Abdullah Kayapınar 120 kilo kaldırarak birinci, Antalya Asat Spor Kulübünden Soner Coşkun 110 kilo kaldırarak ikinci ve Adana Ayyıldız Engelliler Spor Kulübünden Necati Aydoğan da 80 kilo kaldırarak üçüncü oldu. 54 kiloda Antalya Asat Spor Kulübünden Serkan Çakmaz 140 kilo kaldırarak birinci olurken aynı kiloda Aydın Genç Efeler Spor Kulübünden Erkan Ünlü de 70 kilo kaldırarak ikinciliği elde etti. 59 kiloda mücadele eden üç sporcudan Aydın Genç Efeler Spor Kulübünden Abdullah Kılıç 95 kilo kaldırarak birinci, Şanlıurfa Belediyesi Engelliler Spor Kulübünden Nusret Şanlı 85 kilo kaldırarak ikinci ve Kocaeli Kağıtspordan Seyfettin Senci 80 kilo kaldırarak üçüncü olma başarısı gösterdi. 65 kilo kategorisinde Kocaeli Kağıtspordan Tolga Işık 120 kilo ile birinci, Sivas Gençlikspor’dan Ceyhun Ağbal 111 kilo ile ikinci, İstanbul Günaçtıspor’dan Ferhat Çıkmaz ise 110 kilo kaldırarak üçüncü oldu. 72 kiloda Kocaeli Kağıtspor’dan Selami Altun 145 kilo kaldırarak birinciliği elde ederken, aynı kilolarda Kırıkkale Tüm Engelliler Spor Kulübünden Üzeyir Karakoç 130 kilo ile ikinci ve Denizli Engellilerspor’dan Hakan Dağ da 115 kilo kaldırarak üçüncülük kürsüsüne çıktı. 80 kilo kategorisinde Antalya Asatspor’dan Serdal Kaya 170 kilo kaldırma başarısı göstererek birincilik kürsüsüne çıkarken, ikinciliği 125 kilo kaldıran Şanlıurfa Belediyesi Engelliler Spor Kulübünden Mahmut Toprak alırken, üçüncülüğü de 105 kilo ile Bilecik Belediyespor’dan Hihat Yel elde etti. 88 kiloda Şanlıurfa Belediyesi Engellilerspor Kulübünden Mehmet Kılıç 100 kilo kaldırarak birinci olurken, Aydın Genç Efelerspor’dan Yılmaz Sontur da 85 kilo ile ikinci oldu. 97 kiloda Kırıkkale Altın Ayaklarspor’dan Doğukan Akçınar 115 kilo ile birinci, aynı kiloda Şanlıurfa Belediyesi Engellilerspor’dan İsmail Balandı 100 kilo kaldırarak ikinci oldu. 107 kiloda Antalya Asatspor’dan Faruk Öztürk 10 kilo ile birinci, Gençlik Spor Hizmetlerinden Hakkı Muratlı 120 kilo kaldırarak ikinci ve Kocaeli Kağıtspor’dan Uğur Erdem de 95 kilo kaldırarak üçüncülük madalyası aldı. + 107 kiloda İzmir Büyükşehir Belediyespor’dan Cafer Yaşar 140 kilo kaldırarak birincilik, Antalya Asatspor’dan Ufuk Kaymak da 100 kilo kaldırarak ikincilik madalyasının sahibi oldu.

Müsabakalarda kadınlar 41 kiloda Antalya Asatspor’dan Reyhan Polat 45 kilo kaldırarak birincilik kürsüsüne çıkarken, Kırıkkale Tüm Engelliler Gençlikspor’dan Ceren Ayça Albayrak 40 kilo kaldırarak ikincilik kürsüsüne çıktı. 55 kilo kategorisindeki tek sporcu olan Konya Meram Belediyespor’dan Besra Duman 108 kilo kaldırarak madalya almaya hak kazandı. 61 kiloda Konya Meram Belediyespor’dan Yasemin Ceylan Bayda 100 kilo ile birinci olurken aynı kiloda Antalya Asatspor’dan Simge Poyraz 40 kilo kaldırarak ikincilik kürsüsüne çıktı. 67 kiloda Konya Meram Belediyespor’dan Sibel Çam108 kilo kaldırarak birinci, Sivas Belediye Engellilerspor’dan Hanife Yılmaz ise 60 kilo ile ikincilik kürsüsüne çıktı. 73 kiloda Ankara Ostimspor’dan Gamze Sayar 95 kilo, 79 kiloda Kocaeli Kağıtspor’dan Meryem Yıldırım 55 kilo, 86 kiloda Denizli Engellilerspor’dan Kinem Kulbay 70 kilo, +86 kiloda Kocaeli Kağıtspor’dan Hatice Yetim ise 45 kilo kaldırarak madalya kazanan sporcular oldu.

Yarışmalar sonunda dereceye giren sporlara madalyaları Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Bedensel Engelliler Halter Asbaşkanı Atilla Şirin ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.