Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde ve Cumhurbaşkanlığının himayesinde başlatılan ‘Sıfır Atık’ projesine destek olmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğünde görevli Çevre Mühendisleri Sinem Tekin Okumuş ve Tuğçe Kekeç tarafından Türkoğlu Yavuz Selim Ortaokulunda sıfır atık kampanyası tanıtılarak öğrencilere broşürler dağıtıldı.

Çevre Mühendisi Sinem Tekin Okumuş, projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi hanımefendi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde ve Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde başlatılan sıfır atık projesine destek olmaya devam ediyoruz. Tüm il genelindeki okullarda yapacağımız eğitimlerle öğrencilerimize ve topluma Sıfır Atık projesini tanıtıyor ve onların bilgilenmesini, bilinçlenmesini sağlıyoruz. “Sıfır Atık”; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir" dedi.