Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İletişim ve Medya Topluluğu tarafından düzenlenen “İnsan Kaynakları Yönetimi ve Halkla İlişkiler İlişkisi" konulu panel gerçekleşti. Doç. Dr. Fuat Ustakara’nın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, konuşmacı olarak Kadooğlu Holding Yöneticisi Mehmet Şekip Yiğit ve Kaplan Kardeşler Tekstil Yöneticisi Polat Özerkinler katıldı.

Açılış konuşmasında Türkiye’nin en önemli halkla ilişkiler araştırmasını Arş. Gör. Dr. Oğuz Göksu ile birlikte gerçekleştirdiklerini belirten Moderatör Doç. Dr. Fuat Ustakara, insan kaynakları ile halkla ilişkilerin birbirine yakın iki meslek olduğunu ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) halkla ilişkiler istihdamının artırılması gerektiğini vurguladı.

"İnsan kaynakları muhasebe olarak biliniyor"

İnsan kaynakları yönetiminin genelde tüm bölümleri kapsadığını söyleyen Kaplan Kardeşler Tekstil Yöneticisi Özerkinler, “İnsan kaynakları yönetimi ülkemizde yeterince anlaşılmıyor. Bu mesleği hala muhasebeci olarak bilen çalışan ve insanlar var. Dolayısıyla Türkiye’de ve Gaziantep’te personel işleri ve oradan insan kaynakları yönetimine gelinmesi çok kolay olmadı. Kapasitesi yüksek kurumsal firmalarda eğitim uzmanı ayrı iş etiği uzmanı ayrımotivasyon ile ilgili çalışma yapanlar ayrı. Gaziantep’teki firmaların bu duruma gelmesi için biraz fazla süreye ihtiyaç var” dedi.

"Halkla ilişkilerin önemi her geçen gün artıyor"

Kadooğlu Holding Yöneticisi Mehmet Şekip Yiğit ise halkla ilişkiler departmanına dikkat çektiği konuşmasında, “Halkla ilişkiler ve insan kaynaklarının iletişim anlamında ortak çalışmaları her geçen gün gelişiyor. İnsanın kaynağından en büyük verimi almak için yaptığımız faaliyetlerin tamamına insan kaynakları diyoruz. İnsan Kaynakları ile Halkla İlişkiler arasındaki ilişkiye baktığımızda ortak nokta, çalışmalarda karşılıklı konuşma büyük rol oynuyor. İnsan kaynakları yönetimi işletme içerisindeki ve şirket içerisindeki çalışanların tamamındaki faaliyetleri kapsayan bir bütün. Halkla İlişkiler ise ürün ve hizmetlerimizi şirketimizin dışındaki kamuoyuna markanın itibarını artırıcı,aradaki kurumsal ve kuvvetli bağı oluşturucu bir etken” diye konuştu.