İSTANBUL (AA) - Katmerciler, 6-9 Kasım'da Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenlenecek Savunma ve Güvenlik Fuarı'nda yer alacak.

Şirket açıklamasına göre, Katmerciler, eylülde Londra'da, ekimde Bahreyn'de düzenlenen savunma fuarlarının ardından, 6-9 Kasım 2017'de gerçekleştirilecek Bangkok Savunma ve Güvenlik Fuarı'nda da yerini almaya hazırlanıyor.

Katmerciler, tamamını kendi Ar-Ge Merkezinde tasarlayıp geliştirdiği, zırhlı tekerlekli araçların yanı sıra zırhlı iş makinelerinden oluşan geniş savunma portföyünü fuarda tanıtacak. Savunma Sanayii Müsteşarlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen milli katılımla fuarda yer alacak şirket, ziyaretçilerini Türkiye pavyonundaki standında ağırlayacak.

Bir Türk savunma şirketi olmakla birlikte farklı ihtiyaçlara uygun güçlü çözümleriyle uluslararası pazarları hedefleyen Katmerciler, geliştirilebilecek iş birliği imkanları için diğer ülkelerin savunma şirketleri temsilcileri ve askeri yetkilileriyle de görüşmeler yapacak.

Katmerciler'in taktik tekerlekli zırhlı araçların yanı sıra savunma lojistiğinde kritik öneme sahip zırhlı iş makinelerinden oluşan geniş savunma portföyü içinde en dikkati çeken aracı HIZIR. Mayın ve el yapımı patlayıcılara karşı yüksek koruma sağlayan, balistik açıdan güçlendirilmiş, yüksek manevra yeteneğiyle çatışma koşulları için üretilmiş, 4x4 konfigürasyonunda taktik tekerlekli HIZIR, segmentinin en güçlü muharebe aracı olarak öne çıkıyor.

KHAN, şirketin NATO standartlarında geliştirdiği, yüksek balistik korumalı, el yapımı patlayıcılara karşı yüksek güvenlik sağlayan, 4x4 zırhlı personel taşıma aracı. Katmerciler'in doğrudan ambulans olarak tasarlayıp geliştirdiği ve üretime hazır hale getirdiği 4x4 zırhlı ambulans, dünyadaki yüksek riskli bölgeler için ulaşım, ilk yardım ve hastaların nakli amacıyla tasarlanıp donatıldı.

Kompozit ve seramik bazlı gizli zırhlama sistemi olan NEFER, zırh çeliğine göre daha hafif olan, dolayısıyla, aynı balistik koruma seviyesini sağlarken aracı ağırlaştırmayan ve aracın orijinal dış görünümünün korunduğu zırhlama sistemi olarak 4x4 off-road özelliklerine sahip araçlar üzerine optimize edilebiliyor.

Koruma Kalkanı, kalkanları ve silahlarıyla 36 personele kadar koruma sağlayabiliyor. Zırhlı Kazıcı Yükleyici İş Makinesi, dört tekerden tahrikli 4x4, direksiyon sistemi hidrolik, yengeç yürüyüş sistemine sahip, kabin bölgesinin tümü, akü bölümü ve yakıt deposu balistik korumalı, hem kazma hem yükleme fonksiyonuna sahip bir araç. Uzaktan Kumandalı Zırhlı Paletli Ekskavatör, kabin bölgesi tamamen balistik zırh çeliğinden üretilmiş, camları yüksek koruma standartlarında, uzaktan kumanda edilebilme özelliğiyle riski azaltıyor.

Su, boya ve köpük tankları bulunan ve ihtiyaca göre bunları püskürtebilen, aynı zamanda gaz atabilme yeteneğine sahip Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA), toplumsal olayların engellenmesi ve yatıştırılmasında son derece etkili araçlar. Kabin, ön ve yan camları balistik korumalı. Birçok ülkeye ihraç ediliyor.

Katmerciler'in fuarda tanıtımını yapacağı, savunma lojistiğinde önemli yer tutan diğer araçları ise Uzaktan Kumandalı Zırhlı Belden Kırmalı Yükleyici İş Makinesi, Uzaktan Kontrollü Çok Namlulu Gaz Atar Sistemi, Zırhlı Otobüs, Zırhlı Damper, Zırhlı Lowbed Treyler, Zırhlı Su Tankeri, Zırhlı ADR'li Tanker ve Kurtarma Aracı.