CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Cevat Öncü, en büyük amaçlarının, şehirde herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışıyla, kenti saygı ve sevgi ortamına kavuşturmak olduğunu dile getirdi.

SAMSUN'DA DOĞDUM SAMSUN'DA ÜRETTİM

Öncü, Kanal S ekranlarında Gürkan Sarıkaya'nın sunduğu Günaydın Samsun programının konuğu oldu. Kendini tanıtarak sözlerine başlayan Öncü şunları söyledi: "İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanlığı yaptım. Samsun Akademik Odalar Birlikteliği'ni kurduk. Arkadaşlarımla Samsun için fikir ürettik. İş hayatımda mezuniyetle beraber 2 yıl şantiye mühendisliği, 2 yıl da proje mühendisliği yaptım. Arkadaşlarım 2 firma kurduk. Biri proje üretimi, diğeri de inşaat taahhüt alanında. Samsun'da yaklaşık bine yakın konut ürettik. Kendi ölçeğinde sosyal konutlar yaptığımız oldu. Orta sınıf, lüks konutlar ürettiğimiz oldu. Samsun'da doğduk, Samsun'da büyüdük, Samsun'da ürettik. 10 yıl Samsunspor'da yönetim kurulu üyeliği yaptım. Basın sözcülüğü, alt yapıdan sorumlu as başkanlık, tesis sorumlusu gibi görevlerde bulundum.  Samsunspor'un mevcut mekanların geliştirilmesi adına çalışmalar yaptık. Ticaret ve Sanayi Odası'nda 12 yıl meclis üyeliği yaptım." 

BİRÇOK KONUDA FİKİR ÜRETTİK

10 yıl boyunca İnşaat Mühendisleri Samsun Şube Başkanlığı yaptıktan sonra, Samsun Akademik Odalar Birlikteliği'nde (SAOB) koordinatör ve sözcülük de yaptığını dile getiren Öncü, "SAOB da belediye uygulamaları, Büyükşehir uygulamaları ve kente dair yapılaşma, imar, ulaşım, sağlık pek çok sosyal konular dahil fikir ürettik. Meslek hayatında 40. yıla yaklaşan bir inşaat bir inşaat mühendisiyim. Samsun'un ihtiyaçlarını ve problemlerini biliyoruz. Aksayan yönlerini, yeni gelişmesi gereken alanları takip ediyoruz, yanlış bulduğumuz şeyleri sürekli dile getiriyoruz ve bunları nasıl düzeltilebileceğini biliyoruz" dedi.

HİÇBİR ADIM ATILMADI

Samsun'da kentleşmeden, ulaştırmaya, altyapı hizmetlerinin aksayan yönlerini bildiklerini dile getiren Öncü, "Her yoğun yağmurdan sonra sel-su baskınları oluyor. Dirençli kentler oluşturulması konusunda hiçbir adım atılmadı. Atakum'un marina tartışması var, ovalarda sulama beklentileri var. Hepsini çalışıyoruz. Kamuoyuyla da paylaşacağız. En önemlisi Samsun'u artık ben bilirimci, parmak sallayan, buyurgan tavırdan çıkarıp herkesi kucaklayan, herkesin belediye başkanı diyebileceği bir saygı sevgi ortamına kavuşturmak en büyük dileğimiz. "

NEJLA KAYA 

1. Uluslararası Teknoloji Transferi Sempozyumu Samsun'da başladı 1. Uluslararası Teknoloji Transferi Sempozyumu Samsun'da başladı

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.