'KAFASINI ÇARPTIĞI İÇİN BİLİNCİNİ KAYBEDİYOR'

Cansu Nur Özkalp ile tırmanış yapanlardan Veli Koçak, "Lider tırmanışı yaparken  dengesini kaybetti, geriye düştü. İpin yaklaşık 1 metrelik boşluğu var. Arkadan başını kayaya çarptı. Aşağı düşmedi. Askıda kaldı. Kayalıktayken sırt üstü kafasını kayaya vurdu" diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Dağcılık Topluluğu’nun öğretim danışmanı Alkan Uğurlu da Adli Tıp Kurumu’na geldi. Uğurlu, "Genç bir arkadaşımız. Tırmanış yaparken ufak bir düşüş yaşıyor. Tırmanışta olabilen bir durum. Fakat kafasını çarptığı için bilincini kaybediyor ve müdahale ediyorlar. Hastaneye kaldırılıyor ama her türlü müdahaleye rağmen maalesef kurtarılamıyor. Acımız büyük" dedi.

CENAZE ANKARA’YA GÖTÜRÜLÜYOR

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metal Malzemeleri Mühendisliği İngilizce Bölümü öğrencisi olan Cansu Nur Özkalp’in kısa süre önce Dağcılık Federasyonu Karabük Temsilciliği görevine getirildiği belirtildi. Ailenin iki kızından büyüğü olan Cansu Nur Özkalp’in cenazesi morgdan alınarak Ankara’ya doğru yola çıktı. Özkalp’in cenazesinin ailenin isteğine bağlı olarak Yenimahalle Karşıyaka Mezarlığı ya da Kızılcahamam’da toprağa verileceği kaydedildi.