Samsun’da eğitim sektöründe yıllardır adından söz ettiren eğitimcilerin, bir araya geldiği Remida Dönüşüm Anaokulu, alternatif eğitim modeliyle öne çıkıyor. Doğadan ilham alan, Reggio Emilia alternatif eğitim modelini uygulayan Remida Dönüşüm Anaokulu, okul öncesi eğitim sektöründe Samsun’da bir ilke imza atıyor. 

'SICAK BİR AİLE YUVASI'

Görkemli açılış töreninde konuşma yapan eğitim duayenlerinden Sezen Kılınç, "Reggio Emilia eğitim modeline modern çağın yaklaşımı diyebiliriz. Dünyada pedagojik anlamda çocuğun tüm ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanmış bir yaklaşım olarak görülmektedir.  Reggio Emilia okulunda tüm çocuklar; becerikli, meraklı, hayal gücü zengin, yaratıcı, diğerleri ve çevreleriyle iletişim kurarak işbirliği içinde hareket etme isteğine sahip  bireyler olarak kabul edilir. Reggio Emilia okullarında çocuk bilgiyle doldurulacak boş bir levha olarak görülmemektedir. Öğrenmeleri için en doğru, en iyi ve en uygun fırsatlar sunulduğunda onların öğrenmeye hazır oldukları kabul edilmektedir. İtalya'da Reggio Emilia kentinde bulunan Remida, yaratıcı geri dönüşüm merkezinden adını almış. Tamamen doğal malzemelerle donatılmış müstakil binası ve meyve ağaçlarıyla dolu yemyeşil bahçesiyle, şehrin ortasında doğanın kalbinde hissettiren Remida Dönüşüm Anaokulu aileleri heyecanlandırıyor. Remida Dönüşüm okulumuz, sıcak bir aile yuvası olacaktır" dedi. 

WhatsApp Image 2022-11-13 at 15.00.59

KILINÇ'TAN TEŞEKKÜR

Kılınç sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yoğun temposuna rağmen açılışımızı onurlandıran Atakum Belediye Başkanı Avukat  Cemil Deveci ile değerli eşi Av. Gülay Deveciye, atık ve geri dönüşüm projeleri ile ülkemizin gururu sayın bilim insanı Yüksel Arda’lıya, Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu’na, Mehmet Çömez'e ve tüm değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum."

'HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİLER'

Prof. Dr. Yüksel Ardalı ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"En büyük hayalimdi. Çocuklarımız çevre eğitimi alsın, hayata 1-0 önde başlasınlar isterdim. Çocukların dört duvar sınıflara kapatılmadığı, tüketen değil üreten, çözüm üretebilen aktif bireylerin yetiştiği okullara ihtiyacımız var. Hayalimi hayata dönüştüren bu güzel ekibe teşekkür ediyorum."

WhatsApp Image 2022-11-13 at 15.01.01

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.