Meteoroloji Genel Müdürlüğünün (MGM) Samsun için yaptığı sarı kodlu uyarının ardından beklenen kuvvetli sağanak sabaha karşı etkisini gösterdi. Günün ilk saatlerinde şiddetini artıran yağış, özellikle Samsun'un doğu ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi.

ÇARŞAMBA OVASI GÖLE DÖNDÜ
Kuvvetli yağışın etkili olduğu Çarşamba ilçesinde yüzlerce dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Ovada ekili alanlar ve fındık bahçeleri göle dönerken, bazı ev, ahır ve müştemilatları da su bastı.
Yağış nedeniyle tarım alanlarında zarar meydana gelirken, vatandaşlar evlerine ve arazilerine dolan suyu tahliye etmek için çalışma başlattı.

"EVİMİZ SU ALTINDA KALDI"
Evini su basan Hülya Yılmazer, "Yağmur sabah 05.00 gibi başladı. Yağış sonrası evimizi su bastı. Beyaz eşyalar su içinde kaldı. Parkeler komple gitti. Elektriği de kestik. Mağdur durumdayız. Gereğinin yapılmasını istiyoruz. İlk önceliğimiz evi basan suyu dışarı tahliye etmek. Gider yok, gelen sular direkt evin içine giriyor. Evin içindeki suyu tahliye ettikten sonra eşyaların durumuna bakacağız" dedi.

"50 YAŞINDAYIM, DAHA ÖNCE BÖYLE BİR SU GÖRMEDİM"
Tarlası ve hayvanları su içinde kalan Muhammet Öksüz ise "50 yaşındayım. Daha önce böyle bir su görmedik. Tarla ve evler su içinde kaldı. Dalgakıran bizim suyumuzu çekiyordu. Sonradan yapılan köprüler alçak olduğundan suları yanlara yaydı ve bu su baskınları meydana geldi" diye konuştu.

METREKAREYE 127,2 KİLOGRAM YAĞIŞ
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 12-13 Ağustos tarihleri arasındaki 24 saatlik verilerine göre, Karadeniz Bölgesi'nde en fazla yağış Samsun'un Çarşamba ilçesinde ölçüldü.
Çarşamba Havalimanı istasyonunda metrekareye 127,2 kilogram yağış düşerken, Eğridere Mahallesi'nde 35,2 kilogram yağış kaydedildi.
Tekkeköy ilçesindeki Karadeniz Araştırma (TAGEM) istasyonunda metrekareye 95 kilogram, Canik ilçesinde ise 21,5 kilogram yağış düştü.

EKİPLERİN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Kuvvetli sağanağın ardından su baskınlarının yaşandığı bölgelerde ekiplerin çalışmaları devam ederken, tarım arazilerindeki zararın boyutunun yapılacak incelemelerin ardından netleşmesi bekleniyor.











Saadet Partili Mehmet Karaman o mağduriyetleri TBMM gündemine taşıdı!
Başkan İhsan Kurnaz'dan çeyrek asır vurgusu: "Türkiye geleceğe hazır"
DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ





