Siirt'te teröristlerle çatışma; 2 polis şehit, 2 yaralı (2)
2 POLİS ŞEHİT OLDU

İçişleri Bakanlığı, 'Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Celal Özcan 2020-23 Operasyonu'nda teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan 4 Özel Harekat polisinden 2'sinin kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit olduğunu açıkladı. Yaralı 2 polisin ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Haber-Kamera: ANKARA,()
========================

Bakan Soylu: Aldıkları nefesi bile takip ediyoruz (3)
'ANKARA'YA VE ANKARALILARA MİNNETTARIZ'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Ankara'da Kızılay Meydanında Demokrasi Nöbetinde bulunan vatandaşları ziyaret etti. Burada bulunan standa çıkarak vatandaşlara seslenen Bakan Soylu, "Tam 4 yıl önce Ankara'da, İstanbul'da, eğer yapabilselerdi Türkiye'nin dört bir tarafında Cumhurbaşkanımızı hedef alarak ülkemizi, milletimizi karanlığa götürmek istediler. Burada ne konuşulur bilmiyorum ama 15 Temmuz 2016 gecesi asıl konuşmayı milletimiz yaptı. Biz milletimize minnettarız. Allah sizden razı olsun. Ankara'ya ve Ankaralılara minnettarız. Neden biliyor musunuz? Demokrasiyi, TBMM'yi Ankara ve Ankaralılar Gazi Meclisimizin namusunu kurtardığı için onu koruduğu için minnettarız. Canı pahasına Genelkurmay Başkanlığı'nın önünde, içinde kahramanlıklarını ortaya koydukları için minnettarız. Kahramankazan'da o uçakların, helikopterlerin kalkıp milleti acımasızca öldürmelerini engellemeye çalıştıkları için minnettarız" diye konuştu.

'FETÖ İLE PKK'NIN ARKASINDA AYNI GÜÇ VAR'
15 Temmuz'daki darbe girişimi ile PKK terör örgütünün arkasında yer alan gücün aynı olduğunu kaydeden Soylu, şöyle konuştu:
"Şu sokaklardan geçen tanklara çıplak ellerinizle 'dur' dediniz. Helikopterlerden makineli tüfekleri ile millete acımasızca saldıranlara 'dur' dediniz. 15 Temmuz'un arakasında kim varsa PKK terör örgütünün arkasında da o vardır. Patronlar aynıdır. Sizler hem 15 Temmuz'u, o hainleri mağlup ettiniz. Hem de yıllarca Türkiye'yi terör vesayetiyle karşı karşıya bırakmaya çalışanları mağlup ettiniz. 15 Temmuz'dan bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde Cumhur İttifakı'yla gece gündüz demeden gayret gösteriyoruz. Bizi fukaralaştırmak istediler, beceremediler. 6 bin Özel Harekat polisimiz vardı, şimdi 23 bin Özel Harekat polisimiz var. O gün Azez'de, Cerablus'da yoktuk. Bugün bu asil millet insaniyeti ile var. Bugün daha fazla insansız hava aracımız, silahlı insansız hava aracımız var. Bugün kendi otomobilimizi üretmek için kolları sıvıyoruz. Kendi mühimmatlarımızı yapıyoruz. Dünyanın her tarafı maskeyle birbirine girerken havalimanlarında birbirlerinin maskelerine el koyarken Türkiye, 50'nin üzerinde ülkeye burada üreterek maske gönderdi."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
Bakan SoylU'nun konuşması
Genel ve detaylar

Haber: Caner ÜNVER /ANKARA,()
==============================

3 hayvan damı ile 800 balya saman küle döndü
 
MANİSA'nın Kula ilçesinde, yan yana olan 3 hayvan barınağında çıkan yangında yaklaşık 800 balya saman küle döndü. Yangın bir çiftliğin güvenlik kamerasına yansıdı. 
Yangın, saat 21.00 sıralarında Körez Mahallesi'nde bulunan hayvan barınaklarında çıktı. Zeynep Acar'a ait olduğu öğrenilen ve yan yana olan 3 hayvan barınağının birinin damında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede diğer iki hayvan barınağı damına da sıçradı. Yangını gören çevredeki vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kula İtfaiye Amirliği ekipleri, yangına müdahale etti. Damlarda bulunan yaklaşık 800 balya samanın alev almasıyla daha da büyüyen yangın, itfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonucu çevredeki diğer ev ve damlara sıçramadan kontrol altına alındı. Kullanılamaz hale gelen hayvan damlarında itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor.

YANGIN GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI 
Öte yandan, hayvan damlarında çıkan yangın, bölgedeki bir çiftliğin güvenlik kemarasına yansıdı. Görüntülerde, hayvan damlarının üzerinden önce duman çıktığı, sonrasında ise kısa sürede bir anda alevlerin yükseldiği görülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
- yangın yeri
- itfaiye ekiplerinin ilk müdahaleleri
- yangın söndürme çalışmaları
- yangından detaylar
- itfaiye ekipleri soğutma çalışmaları
- yanan damlardan çıkan tüplerden detaylar
- bölgedeki çiftliğin güvenlik kamerasına yansıyan yangın görüntüleri

Haber-Kamera: Hasan YİĞEN /KULA(Manisa),()
=============================

Tekirdağ’da şehitler kabirleri başında anıldı(2)
GECE ETKİNLİKLERİ

Tekirdağ’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri gece sahil dolgu alınanında sürdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin 15 Temmuz'da darbe teşebbüsünü bertaraf ederek yurdunu alçaklara uğratmadığını gösterdiğini söyledi. Yıldırım, Türkiye Cumhuriyetinin hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edeceğini ifade ederek, "Dünya şunu bilmelidir ki Türk milleti nereden gelirse gelsin açıkça veya haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları 15 Temmuz'da olduğu gibi daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahiptir.15 Temmuz gecesi darbe teşebbüsünü bertaraf etmemizin nedenlerinden biri milli birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmemizdir" dedi.
İl Müftüsü İsmail İpek tarafından şehitler için dua edildi. Programın sonunda Süleymanpaşa Belediyesi konservatuvar üyeleri tarafından tasavvuf müzik dinletisi sunuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
-Sahilde kurulan dev sahne önünde toplanan vatandaşlar
-Kur'an okunması
-Ellerinde Türk bayrakları alana gelen vatandaşlar
-Dev ekrandan Cumhurbaşkanının konuşması
-Vali Yıldırımın konuşması
-Alandan detay görüntüler
-Tasavuf dinletisi

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN /TEKİRDAĞ,()
=========================

Memur- Sen'den, 15 Temmuz şehitleri için fener alayı

MEMUR- Sen Konfederasyonu, 15 Temmuz darbe girişiminin halk tarafından bastırılmasının 4'üncü yıldönümünde, şehitler anısına fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. 
Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başkanlığındaki yaklaşık 300 kişilik grup, sendika genel merkezi önünden ellerindeki meşale ve fenerlerle yola çıkarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne yürüdü. Tekbir getirip, slogan atarak ilerleyen grup, 15 Temmuz 2016 gecesi darbecilerin bombardımanı sonucu yıkıldıktan sonra yeniden yapılan emniyet binası önünde polislerle bir araya geldi.

'FETENYAHU DERHAL İADE EDİLMELİDİR'
Genel Başkan Ali Yalçın, burada yaptığı açıklamada, kalkışma gecesi hiçbir emir almadan sokaklara akın ettiklerini belirtti. Türkiye'nin 15 Temmuz'da ciddi bir bedel ödediğini kaydeden Yalçın, "Bu ülke 15 Temmuz'da bedel ödemiştir. Bu ülkeye bedel ödeten terörist başı 'Fetenyahu' bedel ödemeli ve ABD terörist başı 'Fetenyahu'yu derhal Türkiye'ye iade etmelidir. 15 Temmuz darbe girişimi, milletin çelik iradesine diz çöktürme ve kutlu yürüyüşüne set çekme hareketidir. Onlar istiyorlar ki sömürüye razı olalım, kaynaklarımızı yağmaya açalım. Mahkum ettikleri korku duvarlarının arkasında başımızı gömüp bekleyelim. Buna razı olmayacağız" ifadelerini kullandı. 
Yalçın, açıklamasının ardından polislere karanfil dağıttı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
- Fener alayı yürüyüşü
- Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın açıklaması
- Polislere karanfil verilmesi
- Genel ve detay

Haber-Kamera: Caner ÜNVER /ANKARA,()
====================================