BAYBURT (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, "(15 Temmuz) O gece milletçe bizi çok üzen hadiseler oldu ama Allah'a şükürler olsun bu alçak darbe girişimi karşısında milletçe gösterdiğimiz kahramanlık sayesinde, darbe girişimini yapanlar bugün hapisanelerde çürüyorlar. Çürüsünler, hak ediyorlar." dedi.

Ağbal, Türk dünyasının "bilge atası"nı anmak amacıyla, Başbakanlık Türk Tanıtma Fonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Bayburt Belediyesince bu yıl 14-16 Temmuz'da düzenlenecek, "23. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni"nin Şair Zihni Kent Ormanı'nda düzenlenen açılış resepsiyonuna katıldı.

Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni ile 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Haftası'nın kendileri için iki önemli hadise olduğunu belirten Ağbal, her iki program kapsamında sempozyum ve seminerlerin yanı sıra çeşitli etkinlikler organize edileceğini söyledi.

Ağbal, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde bütün şehitleri rahmet, gazileri de şükranla andıklarını vurgulayarak, "O gece millet olarak büyük bir alçak darbe girişimiyle, kalkışmayla karşılaştık. Asker üniformasını giyinmiş, bunun dışında hiçbir şekilde askerlikle ilgisi olmayacak, asla bizim ordumuzu temsil etmeyecek bir grup hain iş birlikçi, millete meydan okumaya kalktı. O gece sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla milletçe meydanlara çıktık, tanka, topa ve tüfeğe karşı göğsümüzü siper ederek büyük bir destan yazdık." diye konuştu.

- "Çanakkale ruhu hiçbir zaman sönmedi..."

"O gece kahraman ordumuzun vatanperver askerleri ve emniyet güçlerimiz, asker içerisine yuvalanmış bu alçaklara karşı büyük bir kahramanlık gösterdi" ifadesini kullanan Ağbal, şöyle devam etti:

"O gece güvenlik güçlerimizin, kahraman askerlerimizin yaptığını unutmayacağız, unutturmayacağız. O gece milletçe bizi çok üzen hadiseler oldu ama Allah'a şükürler olsun, bu alçak darbe girişimi karşısında milletçe gösterdiğimiz kahramanlık sayesinde darbe girişimini yapanlar bugün hapisanelerde çürüyorlar. Çürüsünler, hak ediyorlar. En yakın zamanda yargılamaları da tamamlanacak. Bunlara en ağır ceza, hak ettikleri ceza da Türk adaleti tarafından gösterilecek."

Ağbal, bu açıdan 15 Temmuz'un üzücü olmakla beraber bir defa daha bu milletin mensubu olmaktan iftihar ettikleri, gurur duydukları bir gece olduğuna işaret ederek, "Çanakkale ruhunun hiçbir zaman sönmediği, kor ateşin aynen devam ettiğini gösteren bir gecedir. Bu miletin bir ferdi olmaktan iftihar ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Programa Vali Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.