Samsun'un İlkadım ilçesinde Anakent İş Merkezi'nde dev bir kütlenin düşmesi, çevrede panik dolu anların yaşanmasına neden oldu. Çevrede sarsıntı meydana gelmesi sonucu bazı esnaf ve vatandaşlar deprem olduğunu sanarak, kendilerini sokağa attı. Korku dolu anlar yaşadıklarını belirterek tepkisini dile getiren vatandaşlar, "Bizi Allah korudu" diyerek yakındı.

SON ANDA KURTULDU

Büyükşehir Belediyesi tarafından bir firmaya ihale edilen Anakent İş Merkezi'nin yıkımı sırasında korku ve panik dolu anlar yaşandı. Yıkım esnasında ise dev bir kütlenin binadan koparak düşmesiyle bölgede sarsıntı meydana geldi. Bir esnafın, yıkım anını görüntülediği sırada canını son anda kurtarması ise anbean kameralara yansıdı. Bazı vatandaşlar ve esnaf da deprem olduğunu sanarak kendilerini sokağa attı. O sırada yoldan geçen vatandaşların olmaması ise yaşanabilecek bir faciayı önledi. Yaşadıkları korku dolu anları Kanal S mikrofonlarına anlatan ve yıkımın kontrolsüz bir şekilde gerçekleştirildiğini söyleyen vatandaşlar, tepkilerini şu şekilde dile getirdi:

DEPREM ANI GİBİYDİ

Cemalettin GÜLER: Binanın yıkım esnasında çevreye zarar verileceği belliydi. Alttan oymaya başladılar. Biz bile işi bilmediğimiz halde 'Bu şekilde bina yıkılır mı?' diye söyledik ama 'Sistem bu' dediler. Belli bir süre sonra bina sallanmaya başladı ve Allah'tan anlayıp yolu kapattılar. Daha sonra da büyük bir gürültüyle dev kütle düştü. İnsan o anda kütlenin altında kalabileceğini de düşünüyor. Allah korusun deprem anı gibiydi. Bizi Allah korudu.  

ÇOK KORKTUK

Osman ÇELİK: İnşaat başladığından beri yeterli güvenlik tedbirlerinin alınmadığını düşünüyorum. Kepçe içeri girdi. Binanın bir kısmı zaten zayıflamıştı. Kendi kendine çöktü. O anda bizde içeri doğru kaçtık. Ne olduğunu biz de anlayamadık. Çok korktuk. Camlara taş parçaları geldi. Buradan yüzlerce insan gelip geçiyor. Tedbir alınması gerekiyor. Araç trafiğine kapattılar ama yaya trafiğine açıktı. Yıkım anından 2-3 dakika önce bile buradan insanlar geçiyordu. 

BİZ DE KAYGILIYIZ

Gürhan ŞAHİN: Yıkım esnasında sarsıldık. Yıkımla ilgili hiçbir güvenlik önlemi yok zaten. Biz de bu durumdan kaygılıyız. Bizim de burada bir işletmemiz var. Bu yıkım deprem etkisi yarattı ama diğer büyük kısmı yıkarlarken neler olur bilemiyorum. Emniyet filesini de geçtik, burada çalışanların bareti bile yok. Adam bizi niye düşünsün ki. 

MALZEMELER DÜŞTÜ

Übeyde NALFİ: Böyle ağır bir yıkımı akşam saatlerinde yapmaları gerekiyordu. Yanlış yapıldı. Ben dükkanda oturuyordum sarsıntı meydana gelince deprem oluyor sandım. Raftaki malzemeler düşmeye başladı. Çalışanların bile güvenlik önlemi yok. Yüksek güvenlikli tedbirler alınmalı.

ALLAH BİZİ KORUDU

Berkay ÇALIK: Biraz korktuk. Çok değişik bir an oldu. Deprem oluyor sandık. Tüm esnaf panik içindeydi. Korku dolu anlar yaşandı. Allah bizi korudu. Daha dikkatli olmalı. Güvenlik tedbirlerinin artırılması lazım. İnşallah bir aksilik olmadan binanın yıkımı gerçekleşir.

Haber Kaynak: Emre ÖNCEL 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.