Canik Belediyesi Hanım Konakları Genel Koordinatörü Esra Dedeoğlu, 35 ayrı branşta açtıkları kurslarla kadınların üreterek ev ekonomilerine katkı sağladıklarını belirterek, ilçenin bu anlamda öncü olduğunu söyledi.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Dedeoğlu, Kanal S ekranlarında Sevtap Sağlam'ın sunduğu Günaydın Samsun programının konuğu oldu. Canik Belediyesi bünyesindeki hanım konaklarında yapılan faaliyetlerden bahseden Dedeoğlu, "Hanım konaklarımız, yoğun nüfusun olduğu her mahallemizde var. Kadınlar, kursa geldikleri zaman komşularıyla bir araya geliyor, sohbet ediyorlar, üretiyorlar, ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Halk eğitim merkezleriyle işbirliği içinde çalışıyoruz. 7'den 70'e her kadına ve her çocuğa hitap etmeye çalışıyoruz. Her yaşa uygun kurslarımız var. Hanımlarımızın 4-6 yaş arası çocukları için sıbyan sınıflarımız, oyun odalarımız var. Sabah kursa gelir çocuğunu hemen yan sınıfa bırakıp, işini yapmaya devam ediyor" dedi.

İŞ YERİ AÇANLAR VAR

35 ayrı branşta kursların olduğunu kaydeden Dedeoğlu, "Dikiş, aşçılık, pastacılık gibi hemen hemen her branştan kursumuz var. Bu kursları da taleplere göre açıyoruz. Sayıyı 12'ye tamamladığımızda her kursu açabiliyoruz. Şu anda en fazla talep gören branşımız ise dikiş. Kurslarımızda öğrendiği dikişi kendisine iş yeri açarak, terzilik yaparak başlayıp daha da büyüyen kadınlarımız var. Yıldan binden fazla kadına hitap ediyoruz. Hatta Canik dışındaki ilçelerden de çok talep var" diye konuştu. 

MORALLERİ YÜKSELİYOR

4,5 yılda Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'yla birlikte çok yol kat ettiklerini ifade eden Dedeoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendisi kadınlara ve çocuklara ayrı ilgi gösteriyor. Onların sosyalleşmesi, eğitimde ön planda olmaları adına farklı alanlarda seminerler de veriyoruz. Kadınlar, kurslarda yaptıkları ürünlerle ev ekonomilerine de katkı sağlıyor. Bu konuda da kendilerine yardımcı oluyoruz. 4,5-5 yılda sesimizi duyurduk. Ürünlerimizi sergiliyoruz, insanların görmesini istiyoruz. Kadınlar yaptıkları ürünleri sergileyince moralleri yükseliyor, kendileriyle gurur duyuyorlar. Hayata dair A'dan Z'ye her anlamda kursumuz, eğitimimiz mevcut. Bu konakların daha da çoğalması lazım. Canik ve Canik Belediyesi bu konuda öncü. Çocuklara verdiğimiz eğitimlerin yanı sıra onları tiyatroya götürüyoruz, doğayla iç içe öğrenmelerini sağlıyoruz. Sürekli her alanda kendimizi yeniliyoruz, görüş ve önerilere de her zaman açığız."

Bakanlık devreye girdi! Samsun'da kirada oturanlara 3.750 TL verilecek Bakanlık devreye girdi! Samsun'da kirada oturanlara 3.750 TL verilecek

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.