Canik Belediyesi tarafından bilim ve teknolojiye yönelik yaptığı yatırımlar sayesinde Türkiye'de önemli bir bilim merkezi olma yolunda ilerleyen ilçe, gençler için de cazibe merkezi haline geliyor. 

EĞİTİMLER VERİLİYOR

Gençliğe yönelik projelerle adından sıkça söz ettiren Canik Belediyesi, geliştirdiği TEKNOCANİK Projesi kapsamında ilçedeki ortaokul ve lise öğrencilerine Hava Araçları ve Model Roket eğitimi veriyor. Bu kapsamda TEKNOFEST 2020 ve 2021 birincisi Tanyeli Roket Takımı'nın üyeleri de yaşadıkları deneyim ve tecrübeleri de hem gelecek nesillere aktarıyor hem de TEKNOFEST Karadeniz'de yeniden bir başarı elde edebilmek için çalışmalarını gerçekleştiriyor. 

CANİK'TEN MADDİ MANEVİ DESTEK    

Kapılarını Samsun Medya Grubu'na açan TEKNOCANİK bünyesinde çalışmalarını gerçekleştiren şampiyon gençler, çalışmalarını, başarılarını ve projelerini Kanal S mikrofonlarına anlattı. TEKNOFEST'te yeniden başarılı olmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini kaydeden Ömer Faruk Şahin, "Burada Canik Belediyesi'yle beraber çok güzel çalışmalar yürütüyoruz. Biz TEKNOCANİK programına yaklaşık 3 yıl önce başlamak istemiştik ama pandemi girdi araya. 1 yıldır düzenli olarak TEKNOCANİK programı çalışmalarını gerçekleştirebiliyoruz. Amacımız ortaokul ve lise öğrencilerine temel havacılılk eğitimleri vermek, onlarla beraber model uçak ve model roket yaparak onları teknolojiye yakınlaştırmak. Biz Canik Belediyesi olarak TEKNOFEST Karadeniz için öğrenciler ve gençleri yetiştiriyoruz. İHA takımlarımız ve roket takımlarımız var. Maddi manevi destek verdiğimiz takımlarımız da oluyor. Daha temelden başlanılması adına liselilere ağırlıklı olarak eğitim veriliyor. Bizlerden danışmanlık almak isteyenler oluyor. Örneğin bazı teknik alanlarda takılmış oluyorlar. Onların sorunlarını çözmeye yönelik ya mühendislerle buluşturuyoruz ya tecrübeli takımlarla buluşturuyoruz" dedi.

"FİNALE KALDIK"

"Biz Tanyeli Roket Takımı olarak 3 yıldır TEKNOFEST yarışlarına katılıyoruz" diyen Şahin, "2019 yılında 'Alçak İrtifa Roket Kategorisi'nde Türkiye şampiyonu olduk. 2020 yılında 'Orta İrtifa Kategorisi'nde yine Türkiye şampiyonu olduk. Buna ek olarak en özgün tasarım ödülünü almaya hak kazandık. Bu yıl da dünyada ve Türkiye'de ilk defa düzenlenen 'Dikey İnişli Roket Kategorisi'nde şu anda finalist konumundayız. Ağustos ayının sonunda final atışlarına gideceğiz. Umarız bu yıl da derece alacağız takım olarak" diye konuştu. 

"TAKIMLAR YETİŞTİRİYORUZ"

Eğitimlerin ve çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten, Berk Özkan, "Canik Belediyesi'nin TEKNOCANİK projesi için takımlar yetiştiriyoruz. Bir tane İHA takımımız var. 8 aydır birlikte çalışıyoruz. Takımım liselilerden oluşuyor. TEKNOFEST takımlarımıza gerek malzeme, gerekse eğitim desteği vererek sonuna kadar yanlarında oluyoruz" ifadelerini kullandı. 

"SANDIKÇI'YA TEŞEKKÜR"

Canik Belediyesi'nin öğrencilere destek sağladığını ifade eden Halil İbrahim Şahin, "Canik Belediyesi, ortaokul ve lise öğrencilerine temel havacılık eğitimi veriyor. Öğrencilere malzeme desteği sağlıyor. Bilim atolyesi kuruldu. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'ya katkılarından ötürü çok teşekkür ediyoruz. Maddi manevi yardımcı oluyorlar öğrencilere" dedi.

"BİLİM SEVGİSİNİ AŞILIYORUZ"

Amaçlarının öğrencilere bilim sevgisini aşılamak olduğunu kaydeden Mehmet Aişeoğlu, "Amacımız liseli öğrencilere bilim sevgisini aşılamak. Model hava araçlarımız yaklaşık 50-60 gram ağırlığında ve 100-200 metre irtifaya sahip. En yüksek irtifasına çıktıktan sonra paraşüt açılıyor ve roketimiz paraşütle iniyor. Bu eğitimleri 4-5 kişilik öğrenci gruplarına veriyoruz. Verdiğimiz eğitimlerin sonucunda öğrencilerimize bilim sevgisini aşılamış olmaktayız" şeklinde konuştu. 

"HAVA ARAÇLARINDAN BAHSEDİYORUZ"

Üyelerden Ömer Bekir ise çalışmalarla ilgili şunları söyledi: "TEKNOCANİK projesinde haftasonları öğrencilerle buluşup onlara hava araçlarından bahsediyoruz. İHA, model roket gibi. Teorik bilgileri verdikten sonra bu bilgiler doğrultusunda model roket yaptırıyoruz. Son olarak çocukların yaptığı bu roketleri Millet Bahçesi'nde fırlatıyoruz."

GENÇLERDEN TEŞEKKÜR 

İlçedeki gençler de Canik Belediyesi'nin bilim ve teknoloji adına önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini belirtti. Kanal S mikrofonlarına konuşan gençler bilime ve teknolojiye verdiği katkılardan dolayı Canik Belediyesi'ne teşekkür etti.

"FAYDALI ÇALIŞMALAR"

KERİM ALP HAS: Bildiğim kadarıyla Canik Belediyesi, TEKNOFEST adına bilim kampüsleri yapıyor. Millet Bahçesi'nde roket denemeleri yapıldı. Çalışmalar gayet güzel devam ediyor. İnanıyorum Samsun için de ülkemiz için de çok iyi bir çalışma olacak. Halkımız adına faydalı bir çalışma olacağını düşünüyorum.

"BİLGİLENDİRMELER YAPILIYOR"

REYHAN AKBAŞ: TEKNOFEST adına Canik Belediyesi, bilboardlarda olsun, internet sitelerinde olsun bilgilendirme yapıyor. Hocaların lise öğrencilerine eğitim verdiğini biliyoruz. Roket çalışmalarını biliyorum. TEKNOFEST'in Samsun'da  gerçekleşecek olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyorum.

"FİKİRLER ORTAYA ÇIKIYOR"

ÖZGE ÇİLİNGİR: Öncelikle TEKNOFEST'in Samsun'da yapılacağı için çok mutluyuz. Canik Belediyesi'nin de sosyal medya hesaplarına baktığım zaman gençlere, teknolojik çalışmalar adına destek olduğunu gördüm. Bir genç olarak bu beni oldukça mutlu etti. Böyle çalışmalarla gençlerin fikirleri ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan çalışmaların da Millet Bahçesi'nde denendiğini gördüm. 

"ÖNEMLİ BİR ADIM"

NURDAN ŞEN: TEKNOFEST'in Karadeniz bölgesinde yapıldığı için büyük mutluluk duyuyorum. Canik Belediyesi'de bu çalışmalarla ilgili elinden geleni yapıyor. İnternet siteleri olsun, sosyal medya olsun bilgilendirmeler yapıyorlar. TEKNOFEST'in geleceğimiz için önemli adımlardan birisi olduğunu düşünüyorum. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN