Kanal S ekranlarında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Canik İlçe Başkanı Mustafa Keleş, CHP Terme İlçe Başkanı İbrahim Yavuz ve İYİ Parti Terme İlçe Başkanı Ata Sefer Ayyıldız, ittifak olarak koordineli çalıştıklarını ve 2023 seçimlerine hazır olduklarını belirterek, yeni Cumhurbaşkanı'nın 6'lı masanın belirlediği adayın olacağına inandıklarını söylediler. 

HALK DEĞİŞİM İSTİYOR

Kanal S ekranlarında Samsun Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Merve İlhan'ın sunduğu Haberin İçinden programının konukları Keleş, Yavuz ve Ayyıldız oldu. İlhan'ın sorularını yanıtlayan ilçe başkanları, seçime hazır olduklarını, sahada vatandaşın sorunlarını dinlemeye devam ettiklerini ve halkın değişim istediğini söyledi. Başkanlar 2023'te gerçekleştirilecek seçimde yeni Cumhurbaşkanı'nın, 6'lı masanın belirlediği adayın olacağına inandıklarının altını çizdiler. 

"CANİK DENİZLE KAVUŞAMIYOR"

İlçedeki sıkıntılardan da bahseden İYİ Parti Canik İlçe Başkanı Mustafa Keleş, "Canik'te ekonomik sıkıntılar hat safhada. Canik nüfusunun belli bir kısmı kırsaldan göçle gelmiş insanlar ama ilçemiz Samsun'un üvey evladı gibi. Gülsan Sanayi kaldırılıyor. Sanayi Canik için çok önemliydi. Soğuksu Mahallesi'nde kentsel dönüşümde vatandaşlar mağdur ediliyor. Burdaki kamulaştırmalarda çok büyük adaletsizlikler var. İlçemiz denize sıfır bir yerken, yanlış planlamadan dolayı Canik halkı denize kavuşamıyor" dedi. Keleş ayrıca 6'lı masanın ülke için bir umut olduğunu ifade ederek, "Kendimizi iyi anlatıyoruz. Millet İttifakı çok çalışıp doğru projelerle bu seçimi kazanmalı. Yönetimde değişim olmadığı sürece ülkemizde hiçbir şeyin sağlıklı olacağını düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

"GENÇLER HAYAL KURAMIYOR"

Terme'de vatandaşları dinlemeye devem ettiklerini kaydeden CHP Terme İlçe Başkanı İbrahim Yavuz da, "Terme'de vatandaşların dertlerini dinliyoruz. Bir dokunup bin ah işitiyoruz. Artan zamlar insanların canını yakmaya başladı. İnsanlar geçim konusunda ciddi zorluklar çekiyorlar. Hala bugün 2022 Terme'sinde yollarla ilgili sıkıntımız varsa hiçbir şey yapılmamış demektir. Sürekli göç veren bir ilçeyiz. Gençleri ilçemizde tutamıyoruz. Üretim bazında düşüşler meydana geldi. Üretici, fiyat istikrarsızlığı sonucunda kar mı zarar mı edeceğini bilemiyor bunun sonucunda verim düşüyor. Terme eğitim öğretim, sosyal alanlarda çok eksik. Günden güne eksiklikler artıyor. Bu yüzden gençlerde başka eğilimler oluyor. Bunun için çözüm bulunmalı, istihdam ortamları yaratılmalı. Gençler geleceklerini düşünmek yerine ekonomik konularda dertlenmeye başladılar. Vatandaş değişim istiyor" dedi.

"TERME SELLERLE ANILMASIN"

İYİ Parti Terme İlçe Başkanı Ata Sefer Ayyıldız ise Terme'de yaşanan sel sorunlarından bahsetti. Ayyıldız şunları söyledi: "Yaşadığımız sel felaketleri çok büyük maddi kayıplara sebep oldu. Vatandaşlar mağdur oldu. Ne can güvenliği açısından ne de mal güvenliği konusunda tedbir alınmadı. Şantiyesi kurulan Salıpazarı Barajı'nda en ufak bir ilerleme yok. Bu baraj yapılsın ve insanlar da canlarının mallarının derdine düşmesin. Ayrıca Terme cazibe merkezi olması gerekirken şu anda geriye gidiyor. Terme toprakları çok verimli olan bir ilçe. Verimliliği doğru değerlendirilmiyor." İYİ Parti olarak vatandaşlara seçimden seçime değil her zaman yanlarında olduklarını hissettirmeye çalıştıklarını vurgulayan Ayyıldız, "İlçemizin derdini birebir genel başkanımıza aktarma şansımız oluyor. Bu bizim için çok önemli. Seçimde iktidar olursak yerel siyasette Terme'yi tarımda, sanayileşmede, kentleşmede çok ileriye taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Ayrıca İYİ Parti Canik İlçe Başkanı Mustafa Keleş, CHP Terme İlçe Başkanı İbrahim Yavuz ve İYİ Parti Terme İlçe Başkanı Ata Sefer Ayyıldız, Samsun Medya Grubu Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun'la da görüşerek, Kanal S'ye hayırlı olsun temennilerini iletti. Keleş, Yavuz ve Ayyıldız, Samsun'un en büyük eksikliğinin giderildiğini belirterek, Kanal S'nin önemli işlere imza attığını dile getirdi.

Haber Kaynak: Mustafa İNAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.