CANİK BELEDİYESİ GLÜTENSİZ GIDA YARDIMI

Çölyak hastalığı nedeniyle ince bağırsağın besin emilimi özelliğini kaybetmesi sonucu vücudun glüten içeren gıda maddelerine gösterdiği alerjik reaksiyonları yüzünden her türlü gıda maddesini tüketemeyen ihtiyaç sahibi hastalara glütensiz gıda yardımı yapılıyor.

"DESTEK DEVAM EDECEK"

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, basın mensuplarına, ihtiyaç sahibi çölyak hastalarına özel gıda desteği sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Çölyak hastalarının her ürünü tüketemediğine işaret eden Sandıkçı, "Ramazan ayında bu yardımlarımız yoğun şekilde devam ediyor. Kentimizde çölyak hastası ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı da unutmadık ve onlar için özel gıda kolileri hazırladık. Glüten içermeyen özel ürünlerden oluşan bu gıda kolilerini hastalarımız için temin ederek onlara ulaştırıyoruz." dedi.

"BELEDİYEMİZE MÜRACAAT EDEBİLİRLER"

Sandıkçı, çölyak hastalığının insanların yaşam kalitesini çok olumsuz etkilediğini dile getirerek, "Bu hastalarımız için hazırlanan gıda kolileri, piyasada bulunmayan özel ürünlerden oluşuyor. Bunun için özel siparişlerle bu gıdaları getirtiyoruz. Bu tür hastalarımız belediyemize müracaat ederek onlar için hazırladığımız gıda kolilerinden temin edebilirler." ifadesini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

AA-20220421-27628803-27628801-CANIK_BELEDIYESINDEN_COLYAK_HASTALARINA_GLUTENSIZ_GIDA_YARDIMI.jpg 

AA-20220421-27628803-27628802-CANIK_BELEDIYESINDEN_COLYAK_HASTALARINA_GLUTENSIZ_GIDA_YARDIMI.jpg