Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Yeni bir söz söyleyeceksek, erdemi merkeze alacağız. İnsanlığa el uzatacaksak ilkemiz erdem olmalı. Modern dünyanın insanlığa üflediği çıkar odaklı fikirleri alt edeceksek, bizim ahlak ilkemizi yaşanılır kılacağız" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Genç Memur-Sen ve ADEM Topluluğu’nun Mersin Silifke’de düzenlediği eğitim kampına katıldı. ’Dün, Bugün, Gelecek; Bilge Nesil Buluşması’ adıyla düzenlenen eğitim kampında Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlere hitap eden Yalçın, Genç Memur-Sen ve ADEM’in geleceğin lider kadrolarını yetiştiren bir okul olduğunu söyledi.

"Dünya ölçeğinde her gün dejenerasyonun oraya buraya savurduğu gençliğe umut olacak örgütlülüğünüz bizim için de bir umut kaynağı" diyen Yalçın, örgütlü olmanın değişimlerin önünü açtığını belirtti. Yalçın, Memur-Sen’in misyonunu gençlerle buluşturduğu için Genç Memur-Sen’e ve Başkanı Eyüp Beyhan’a teşekkür etti.

Memur-Sen’in bir erdemliler hareketi olduğunu söyleyen Yalçın, "Memur-Sen emeği, kendi medeniyet kodlarıyla tanımlarken, insanı bir bütün olarak görerek, örgütlülüğü ve dolayısıyla gücü nisbetinde insanın sömürülmesinin önüne geçme derdindedir" şeklinde konuştu.

Memur-Sen’in sadece bir emek hareketi olmadığını aynı zamanda dünyanın mevcut sömürü düzenine karşı çıkan ve bu sömürüye dur diyen bir hareket olduğunu vurgulayan Yalçın "Derdimiz, geçen yüz yıl kaybedileni bulup, tarihin kırılma anında insanlığa umut olmaktır" dedi.

"Erdemi merkeze alacağız"

Dünyadaki sömürü düzenine dikkat çeken Yalçın, bu yolculuğun uzun olduğunu ve bu yüzden nesilden nesle aktarılacak bir dinamizmin gerekliliğini vurguladı. "Genç-Memur-Sen’in misyonu da erdemli olmaktır" diyen Yalçın, "Bir Bilenle Bilge Nesil projesinin amacı bu misyona uygun insan yetiştirmektir. Uluslararası öğrenci buluşmalarıyla erdemi bütün insanlıkla buluşturmaktır. Eğer yeni bir söz söyleyeceksek, erdemi merkeze alacağız. İnsanlığa el uzatacaksak ilkemiz erdem olmalı. Modern dünyanın insanlığa üflediği çıkar odaklı fikirleri alt edeceksek, bizim ahlak ilkemizi yaşanılır kılacağız. Fert fert erdemi kuşanıp, cemiyetin her kademesine ulaşacağız. Bu kaos sürecini aşmak, dünyaya yeni bir söz söylemek için böyle bir örgütlenmeye ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Adil bir dünyayı hedeflediklerini söyleyen Yalçın, "Kendi içimizde adaleti gerçekleştiremezsek, adil bir dünya kurmamız mümkün mü? Onun için fert fert sorumluluk bilincine ulaşmalıyız. Sonra insanımıza doğru bir yolculuk yapacağız. Ben bu iradeyi sizde görüyorum. Ben bu uzun ve meşakkatli yolculuk azmini sizde görüyorum" diye konuştu.

"Gelecek gençliğin elinde şekillenecektir"

Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan yaptığı açılış konuşmasında, "Bu kampımızın temel amacı, birlikte yola çıkarken belirlediğimiz her birimizin katkılarıyla ortaya çıkmış ve şekillenmiş ortak değer ve stratejileri en kapsayıcı yaklaşımlarla ortak bir iradeye dönüştürmektir. Ayrıca bu değerlerle şimdiye kadar yaptığımız faaliyetlerin ve oluşturduğumuz fikriyatın oluşan yeni şartlarla birlikte değerlendirmesini yaparak gelecek çalışmalarımızı şekillendirmektir" dedi.

Beyhan, Genç Memur-Sen ve ADEM topluluğunun misyonuna değinerek "Bir toplumda düşünce üretim ocaklarının aktif olması fikri gelişmişliğini canlı tutar. İnsanın sosyal ilişkileri düşünce yapısına bağlı olarak gelişir. Eşya ile ilişkisi de bu ikisine bağlı olarak şekillenir. Tarihin her döneminde okuyan, düşünen, üreten toplumlar dünyanın geleceğine yön verirler. Bilimin yuvası olan üniversitelerimizde Fikir ve düşünce ocağımız olacak ADEM Öğrenci topluluğumuz geleceğimiz açısında önemli bir misyonu vardır" ifadelerini kullandı.

"Algıları kırıyorsunuz"

Memur-Sen Mersin İl Temsilcisi Abdullah Çelik ise Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençleri Mersin’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Geçmişte gençlere yönelik önyargıların Genç Memur-Sen gibi oluşumlar sayesinde kırıldığını belirten Çelik gençlerin de bir dert sahibi olabileceğini gösterdiği için gençlere teşekkür etti.

Programa ev sahipliği yapan Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş de gençleri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Gençlerin geleceğe umutla bakması gerektiğini ifade eden Güneş, Genç Memur-Sen’e de teşekkür etti.