Kütahya’nın Emet İlçesinden geçtiğimiz günlerde tedavi için İstanbul’a götürülen kedi ve köpeğin tedavisinin yapıldığı bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde Emet ilçesinde farklı nedenlerle ağır yaralanan bir kedi ve bir yavru köpek, hayvensever Elif Yıldız Nasuhoğlu’nun girişimleriyle İstanbul’dan gelen Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) Genel Başkanı Yasin Yılmaz tarafından tedavi için İstanbul’a götürülmüştü.

İstanbulda özel bir hayvan Kliniğinde tedaviye alınan bacağından yaralı köpeğin bacağının ampüte olduğu, çenesinden ve gözünden yaralı olan kedinin 3 ameliyat geçirdiği ve son yapılacak ameliyatla sağlığına kavuşacağı bildirildi.

Tamamen gönüllü olarak Türkiye’nin dört bir tarafına yaralı hayvanlar için gittiklerini belirten Yasin Yılmaz, ’’Emet ilçemizden tedavi için götürdüğümüz yavru köpeğimizin ayağını kesmek zorunda kaldık ama durumu iyi . Götürdüğümüz kedi ise oldukça kötü durumda idi. 3 ameliyat oldu. Riskli de olsa son bir ameliyatı kaldı. Bir gözünü kaybetse de, o da yaşamaya devam edecek. Hayvanları Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO)’ya bağışta bulunan tüm hayvanseverlere teşekkür ediyoruz dedi.(YD-EFE)