Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Emin Bahri Uğurlu, enflasyon karşısında iş dünyasının bunaldığını, orta gelirlilerin ise market alışverişini yapamaz hale geldiğini öne sürdü.

DEVLET İŞE EL ATMALI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin bankacılarla gerçekleştirdiği ekonomi zirvesinde söylediği 'Enflasyonun geçici, yüzde 7 büyüme bekliyoruz' şeklindeki sözlerini değerlendiren Uğurlu, "Büyümeden önce güven ortamı oluşturulmalı. Güven endeksleri darmadağın oldu. Enflasyon sel gibi geldi. Bu selin acil durdurulması lazım. İş dünyası bunalmış durumda. Bu şartlar altında enflasyonun geçici olduğunu söylemek mümkün değil. Halk bezgin, orta gelirli marketten alışveriş edemiyor. Öncelik büyüme değil, enflasyonu durdurmak olmalı. Özel sektör bitti. Devletin artık işe el atması lazım" dedi.

DİJİTAL ÇAĞ UYARISI

Kovid süreci öncesi dünyada bir kriz olduğunu ve pandemi ile birlikte bunun büyüdüğünü ifade eden Uğurlu, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, dijital bir çağa girildiğine işaret ederek Türkiye'nin bu treni kaçırmaması gerektiğini vurguladı. Türkiye ekonomisinin büyümesinden yana olduklarını ancak ortada ki gerçeklerinde görülmesi gerektiğini söyleyen Uğurlu, sözlerine şunları ekledi:
"Bakan bey yüzde 7 büyüme beklendiğini söyleyerek, enflasyonun geçici olduğunu ifade etti. Bu şartlar altında enflasyon geçiçi demek mümkün değil. Artık son noktalara gelindi. Hükümet 2013 yılında bu işi başardı. O dönemin ekonomi kurmayları kimlerse yine aynı ekip oluşturulmalı. Enflasyon demek, vatandaşın cebindeki parayı almak demektir. Türkiye'nin yapması gereken, bu enflasyon selini bir an önce durdurmaktır. Bunun içinde dünyaya ayak uydurulması gerekiyor. Artık yazılım ve dijital bir çağa giriyoruz. Gelişmek ve büyümek için bu treni yakalamak zorundayız."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.