Temmuz zammı olarak değerlendirilen süreçteki asgari ücret gelişmeleri neler? "Asgari ücret zammı olacak mı", "ne zaman gelecek?","2022 Asgari ücret ek zam"  ile ilgili tüm merak edilen son dakika gelişmeleri haberimizde...

Normalde yılda bir kez artışın yapıldığı ücretle ilgili olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısından çıkacak karar oldukça önemli.Temmuz ayı içerinde yapılması beklenen zamla ilgili AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'ten yeşil ışık gelirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da destekleyici açıklamalar geldi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI

2021 yılında  aylık brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2 bin 825 lira 90 kuruş olan askeri ücrete gelen zam en son 2022 Ocak ayında Cumhurbaşkanı'nın açıklamasıyla aylık brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak belirlendi.Asgari ücrete Temmuzayında ek zam yapılırsa ücretin  net 5.997 TL olması bekleniyor. 

ÖMER ÇELİK'TEN TEMMUZ ZAMMINA YEŞİL IŞIK GELDİ

Görüşmelerin sürdüğünü gündemlerinde asgari ücret ek zammının olduğunu belirten AK Parti sözcüsü Ömer Çelik,
"Düzenleme yapıldıktan sonra hemen bir çalışma başlamıyor. AK Parti açısından emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz genç arkadaşlarımız bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın ezilmemesi için stratejiler üretiyoruz". şeklinde açıklama yaptı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.