Kepez Belediyesi, tam olimpik yüzme havuzundan sonra hizmete giren açık yüzme havuzunu açıyor.

Fabrikalar Mahallesi Fikri Erten Caddesi’nde 7 dönümlük arazide yapımı tamamlanan açık yüzme havuzu, ilçe halkına hizmet vermeye başladı. Şehrin tam merkezinde yer alan açık yüzme havuzu 4 Ekim Çarşamba günü saat 11.00’de düzenlenecek törenle resmi olarak açılacak. Başkan Tütüncü’nün, 2. dönemi için vaat ettiği 70 proje arasında yer alan açık yüzme havuzu, Dokuma Park’ın ve alışveriş merkezlerinin hemen yanı başında yer alıyor. Havuz, sosyal tesisleriyle ve hijyenik koşullarıyla da ziyaretçilerine kaliteli bir hizmet sunuyor.

Denizi olmayan Kepez’e 2’nci yüzme havuzu

Başkan Hakan Tütüncü, ikinci havuz projesi olan açık yüzme havuzunun tüm ilçeye ve Antalya’ya hayırlı olmasını temenni etti. Kepez yüzme sporunun merkezi haline getirmek için günden güne yeni projeler üretirken, tüm yıl hizmet veren kapalı olimpik havuza yılın 8 ayı hizmet verecek olan açık yüzme havuzu da ekleniyor.

Her yaşa hitap ediyor

Fabrikalar Mahallesi’nde 1200 metrekarelik alana yapılan tesiste, 360 metrekarelik sosyal tesis, havuz başı sosyal etkinlik alanı, 49x24 boyutlarında, 1.20, 1.40 ve 1.60 metre derinliğinde havuz, çocuk havuzu ve 2 adet kafeterya bulunuyor. Proje kapsamında çocuklar için kaykay pisti de yapıldı. Otoparkın da bulunduğu tesiste, oturma alanları, çocuk oyun parkı, açık hava spor aletleri yer alıyor. Tesis, 2 milyon 077 bin TL’ye inşa edildi. Dokuma Kent Parkı yanındaki 7 dönümlük alan üzerine kurulu olan tesisteki 1176 metre kare büyüklüğündeki 8 kulvarlı havuz, 1.20, 1.40 ve 1.60 derinliklerinde yapıldı. Kepezli çocukların yüzme öğrenmesi için tasarlanan sosyal tesis, her yaşa ve kesime hitap ediyor. Maliyeti 2 milyon 600 bin lirayı bulan tesiste 2 vitamin bar, kafeterya, kaykay pisti, çocuk oyun parkı, açık hava spor aletleri alanı ve koşu pisti yer alıyor.