Muratpaşa Belediyesi, çocukların el becerilerini geliştiren, hayal kurma yeteneklerini arttıran, ortak karar almayı öğreten parklardaki kum oyun alanlarında değişime gidiyor. Oyun gruplarını altında serilen kum daha sağlıklı 3 milimetrelik yıkanmış kırmızı kumla değiştiriyor.

Teneffüs Park’la Antalya’da çocukların açık havada merak, keşfetme duygularını tetiklerken aynı zamanda gönüllerince oynayıp, eğlenebileceği bir dünya oluşturan Muratpaşa Belediyesi, şimdi parklarındaki çocuk oyun alanlarında değişime gidiyor.

Oyun grupları zemininde, çocukların petrol ve petrol ürünüyle yapılmış malzemeyle sürekli temasından kaçınmak ve bu tip ürünlerin vücutta neden olduğu elektriklenmenin önüne geçmek için kum zeminleri tercih eden Muratpaşa Belediyesi, şimdi birbirinden oyunlar için daha uygun bir çalışmaya başladı.

Çocukların el becerilerini ve düşünme gücü arttıran, hayal gücünü, matematiksel zekayı geliştiren, birlikte hareket etmenin ne demek olduğunu ve ortak kararlar almayı öğreten kum oyun alanları, bu çalışma kapsamında daha sağlıklı, çocukların oyun kurmalarına daha müsait 3 milimetrelik yıkanmış kırmızı kumla değiştiriliyor.

Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın talimatıyla başlayan ve sadece çocuk oyun alanlarında kullanılacak bu kumun ilk uygulaması revize edilen Aydın Kanza Parkı ve çalışmaları son aşamaya gelen Tarık Akan Parkı’yla birlikte 4 parkta yapıldı.