Türk edebiyatının başyapıtları arasında yer alan Reşat Nuri Güntekin'in ölümsüz eseri “Çalıkuşu”, Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde dansla hayat buluyor.

DÖNEMİN RUHUNU YANSITIYOR

“Çalıkuşu” romanından esinlenerek, devlet sanatçısı Merih Bahar Çimenciler tarafından librettosu yazılan eserin koreografisi ve rejisi de yine Merih Bahar Çimenciler tarafından gerçekleştirildi.  Dönemin ruhunu izleyenlerin içine işleyen dekor ve kostüm tasarımları Alexandre Vassiliev’e ait. Türk Sanat Müziği eserlerinden seçmelerin yer aldığı “Çalıkuşu” balesinin müzik düzenlemeleri Erkan Yüksel, ışık tasarımı ise Oğuz Murat Yılmaz tarafından gerçekleştirildi. 

Samsun'da lüks cipte yakalandı! Para karşılığı anlaşmışlar Samsun'da lüks cipte yakalandı! Para karşılığı anlaşmışlar

KAPALI GİŞE SAHNELENİYOR

Beş yıl önce gerçekleşen Samsun prömiyerinden bugüne kapalı gişe temsillerle adından söz ettiren ve seyircisi tarafından çok sevilen “Çalıkuşu” balesi, Samsun Devlet Opera ve Balesi bale ve orkestra sanatçıları ile Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu solist ve orkestra sanatçıları tarafından sahneleniyor. 13 ve 15 Ocak 2024’te saat 20.00’de Aydın Gün Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak “Çalıkuşu” balesinin her iki temsilinin de biletleri tükendi.