Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır,  kentte son bir hafta içinde 18 bin test yapıldığını bunun yüzde 60'ının pozitif çıktığını belirterek, "Kovid-19 servisleri dolmaya başladı. 'Bana bir şey olmaz diye düşünmemek gerek' Virüsün yayılmasını el birliğiyle engellememiz gerek" dedi. 

SERVİSLER DOLMAYA BAŞLADI

Samsun'un tek uydu kanalı Kanal S TV'de yayınlanan  'Aylin Tat ile Gündeme Dair' programa katılan Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır, koronavirüs için açılan ilk servislerin dolduğunu 2. ve 3. servislerin açılmaya başlandığını söyledi. 

REHAVETE KAPILIYORLAR

Koronavirüsün 2019 yılından bu yana etkilediğine dikkat çeken Dr. Çadır, "Koronavirüs 2019' da kendini gösterdi. Türkiye'de' de 2020 mart ayından beri resmi olarak gündemimizde. Hep varyantlarla yani değişime uğrayarak yaşamını sürdürmeye çalıştı. Her canlı gibi hayatta kalmak istiyor. Pozitif bir değer olarak kabul edilir mi ? Bilemeyiz ama yıpratıcılığı biraz daha az olarak görülüyor. Bu da bizi garip bir şekilde rehavete sürüklüyor. Sevimsiz olan tarafı bu. Yapmamız gereken bu virüsün yaşam yollarını kesmek. Aldığımız önlemleri almaya devam edip maske kullanımını kesinlikle bırakmamak. Çünkü en belirgin bulaş yolu solunum yolu" dedi. 

ŞİDDET RAHATSIZ EDİCİ YÖNTEM

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kendilerini rahatsız ettiğine değinen Başkan Çadır, şunları söyledi: "Hakikaten bu konu bizi en çok rahatsız eden konu. İnsanlar sorunlarının çözümü olarak şiddeti buluyorlar. En kötüsü de bu. İnsanlar beklentilerine cevap bulamadıkları zaman resmi yollarla çözümler bulabileceklerine rağmen en rahatsız edici yöntemi, şiddeti tercih ediyorlar. Biz insanlara yardım etmek için varız . Buna bir değere veya bilime önem vermemenin ölçütü olarak bakıyorum. Bir doktor veya sağlık personeli ' Acaba bugünü kazasız belasız atlatabilecek miyiz ?'diye düşünüyor. Sevimsiz bir durum."

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN