Samsun'da Yalı Kafe alanı önünde bir araya gelen  CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik ve İYİ Parti İlçe Başkanı Selen Gülhan Çam, Büyükşehir Belediyesi'nin  Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe projesi ile ilgili mahkemenin verdiği karara uymadığını iddia ederek davette bulundu. 

CHP İl Başkanı Fatih Türkel, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy , CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik ve İYİ Parti İlçe Başkanı Selen Gülhan Çam ve partililer yıkılan Yalı Kafe önünde biraraya geldi. 'Atakum'da ranta yer yok, Mahkeme kararına uyun, Yapılan çalışma yasal değil' yazılı dövizlerin açıldığı basın açıklamasında Büyükşehir Belediyesi'ne eleştirilerde bulunuldu.  Özçelik ve Çam, Büyükşehir Belediyesinin mahkeme kararına uymadığını söyleyerek "Yargı kararlarına uyun. Yargının üstünde bir güç yoktur" dedi.

"KARARA UYULMUYOR"

CHP Atakum İlçe Başkanı Özçelik, Yalı Kafe alanında planlanan Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe projelerine ait imar planlarının mahkeme tarafından iptal edilmesi ile ilgili açıklamasında, "CHP'li ve İYİ Parti'li meclis üyelerimizin mahkemeye yaptığı itirazlar sonucunda 1/1000'lik ve 1/5000'lik imar planlarının iptal kararı verilmiştir. Ruhsat iptali içinde mahkemeye başvurulmuş valilik ve savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Mahkeme kararlarına rağmen Büyükşehir Belediyesi hoşuna gitmeyen mahkeme kararlarını uygulamama alışkanlığını burada da göstermiştir. İnşaata başlanmasına izin verilmiştir. Doğal yaşam alanı yapılan bu plan değişikliği ile parselin yoğun bir bina kütlesine dönüştürülmesine zemin hazırlanmıştır. İnşaat çalışmalarında ağaçların kesilerek mevcut yeşil alanın katledildiği görülmektedir." dedi.

Atakum ilçesinde bulunan Yalı Kafe arazisi üzerinde planlanan Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe projeleri ile ilgili açılan davada, mahkeme 1/1000 ve 1/5000'lik imar uygulamalarını iptal etmişti. İptal kararı sonrası Büyükşehir Belediyesi'nin söz konusu projelere ilişkin arazi üzerinde çalışmalara başladığı iddia edilmişti. 

Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.