Samsun Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Alper Aydemir, şehir içi toplu taşıma ücretleri nedeniyle öğrencilerin zorlandığını belirterek, zamların geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

111.JPG


ÖNERGE GÜNDEME ALINMADI

Yapılan ulaşım zamlarından en çok etkilenen kesimin öğrenciler olduğunu kaydeden Aydemir, "Yükselen yaşam pahalılığıyla birlikte yaşam standartlarında düşüş yaşanan öğrencilerimizin, en iyi koşullarda eğitimlerine devam etmesini sağlayacak zemini ve şartları oluşturmak bizim asli görevimizdir. Bu noktadan hareketle Büyükşehir Belediye Meclisimizde 2022 Nisan Ayı Açılış Toplantısı’nda, şehrimizde ulaşıma yapılan son zammın 'öğrenciler için geri çekilmesine dair' verdiğimiz önerge, yetkinin UKOME’de olması nedeniyle gündeme alınmadı" dedi.

'GÖRMEZDEN GELECEK DEĞİLİZ'

Aydemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yetki UKOME’de diyerek öğrencilerimiz için zammın geri çekilmesine yönelik sunduğumuz tavsiyenin, sümen altı edilmeye çalışıldığını da görmezden gelecek değiliz. Büyükşehir Belediye yönetimimizin konuyu Büyükşehir Belediyesi’nden bağımsız bir zemine çekme gayreti siyasi bir manevradır. Hemşerilerimizim menfaatine atılan adımlarımızın siyasi manevralarla farklı zeminlere çekilmesi son derece üzücüdür. Dileriz yapılan ulaşım zammı, en azından öğrencilerimiz için geri çekilir ve onların yaşamına ufak da olsa bir katkı sunmuş oluruz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN