Yozgat’ta vatandaşlar tarafından bulunan ve yorgunluktan uçamayan Erguvani Balıkçıl kuşu, tedavisinin ardından tekrardan doğaya salındı.

Yozgat’ta gece yağan şiddetli yağıştan etkilenerek yorgunluktan uçamayan Erguvani Balıkçıl kuşunu, sabah işe giderken yol kenarında fark eden Abdullah Sungur göçmen kuşu, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yozgat Şube Müdürlüğü’ne teslim etti.

Sabah işe giderken yol kenarında yarı baygın balıkçıl kuşu gördüğünü söyleyen Sungur,"Genelde deniz olan bölgelerde bulunan bu kuşu görünce çok şaşırdım. Elimle tutmaya çalıştım fakat korktuğu için gagasıyla vurarak parmağımı yaraladı. Uzun uğraşın ardından arabama alarak kuşu peçetelerle kuruladım. Daha sonra Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yozgat Şube Müdürlüğü’ne kuşu teslim ettim” dedi.

Yozgat’ta izine çok az rastlanılan bir balıkçıl kuş türü olduğunu belirten Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yozgat Şube Müdürü Cihan Eğilmez ise, "Yağmurdan etkilenerek uçamayan bu kuş, Erguvani Balıkçıl türüne giriyor. Veteriner hekimlerimizin yapmış olduğu kontrollerde herhangi bir yaralanma izine rastlanmamıştır. Oldukça da sağlıklı bir kuş sadece yorgun düşmüş" şeklinde konuştu.