Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, ölüm yıl dönümü nedeniyle Hammamizade İsmail Dede Efendi besteleri seslendirdi.

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, ünlü Türk bestekarı Hammamizade İsmail Dede Efendi‘nin ölümünün 171. yıldönümü dolasıyla konser verdi. Nurettin Ardınçoğlu Kültür Merkezinde verilen konserin koro şefliği Kenan Çimtay yaptı. Konserde, Hammamizade İsmail Dede Efendi’nin bestelerinden oluşan 18 eser, solo ve koro şeklinde seslendirildi.

Elazığ Devlet Klasik Tük Müziği Korosu olarak konserlerine devam ettiklerini belirten Koro Müdürü Olcay Bürhan, bunun yanı sıra hem eğitim hem de il dışı turnelerini de sürdürdüklerini söyledi.

Bugünkü konserde Hammamizade İsmail Dede Efendi’nin bestelerini seslendirdiklerini aktaran Bürhan, "23 sanatçı arkadaşımız 18 eseri koro ve solo olarak seslendirdi. Geçen hafta Sivas’ta iki tane güzel konser gerçekleştirdik. Biri Türkçeye vefa gecesiydi. Burada düzenlenen programda Itri eserleri seslendirdik. Ayrıca şifa müziği dinletisi verildi. Yaklaşık 500 kişi izledi. Bizler de Elazığ’ı il dışında temsil ettiğimiz için gurur duyduk" dedi.